Julien en Agnes uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun gouden huwelijk

C21

Julien en Agnes uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun gouden huwelijk

Leeuw_goud__vandenberghe_g_
Julien Vandenberghe en Agnes De Cuyper vierden gouden huwelijk.
 
Leeuw_goud_vandenberghe_e_
 

Julien Vandenberghe (75)  en Agnes De Cuyper (72) zijn al 50 jaar een gelukkig paar. Op 16 december 1967 leerden ze elkaar kennen in het Assumpta-instituut ter gelegenheid van een benefietavond voor een laatstejaarsuitstap naar Londen. Op 31 december 1967 had de eigenlijke kennismaking plaats. De daaropvolgende maanden gingen sporadische afspraken door. Ze hadden 3 jaar verkering en trouwden op 18 december 1970 in Elingen. Tijdens de verloving hebben ze heel wat heroïsche verhalen beleefd met hun vrienden Paul en Paula.  Julien groeide op in het toen nog landelijke Zuun. Hij liep school in de Sint-Stevensschool en nadien in het Sint-Jorisinstituut. Na zijn opleiding als scheikundige werkte Julien als navorser bij Procter & Gamble. Hij bleef er tot zijn pensioen. Agnes bracht haar jeugd door in het kleine, lieflijke Elingen. Het was een jeugd waar ze veel meewerkte op de boerderij.  

Ze liep school in Elingen, het Heilig-Hart-Instituut en het Assumpta-Instituut en startte in 1968 haar loopbaan als bediende bij de Brusselse Vervoersmaatschappij MIVB.  Ze werkte hier tot aan haar pensioen in 2009. Hun gezin groeide met twee zonen, twee lieve schoondochters en 5 fijne en leuke kleinkinderen. 
Ook in het verenigingsleven zijn ze beiden actief. 
Julien is jong gestart als burgknaap in de Chiro te Zuun en was er nadien 5 jaar leider. Nadien  was hij actief als ploegbegeleider en in het  jeugdbestuur van  KV ZUUN. Vervolgens was hij  8 jaar voorzitter van het plaatselijke Rode Kruis. Hij speelde toneel en was bestuurslid van KATO – Negenmanneke, en actief als catechist in de parochie “Rink”.  Voorts is hij seniorenvoorzitter and last but not least al 27 jaar actievoerder van de plantjesverkoop “Kom op tegen Kanker”. 
Agnes stond Julien tijdens die periodes altijd actief bij in deze talrijke activiteiten.vAgnes is ook vrijwilligster bij Kind en Gezin en zit eveneens in de bestuursraad van de Parochie Sint-Pieters-Leeuw en is ook lid van de Ferm, Femma en Okra.

Agnes en Julien sloten de viering af met een spreuk van de zonen “Non facile diiudicator amor verus et fictus” – “Het is niet gemakkelijk echte van geveinsde liefde te onderscheiden”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief