Mekingenweg – uitbreiding autoloze schoolomgeving in LEEUW

C21

Mekingenweg – uitbreiding autoloze schoolomgeving in LEEUW

Mekingenweg_leeuw_
 

Binnenkort zal de autoloze schoolomgeving iets vroeger starten en iets langer duren. Zo wil het gemeentebestuur de autovrije schoolomgeving in de tijd uitbreiden. Er is geen uitbreiding van de zone voorzien.

Sinds september 2018 is de Mekingenweg een autoloze schoolstraat bij aanvang en einde van de schooldag. Sindsdien is de veiligheid verbeterd. 

Om de tijdstippen makkelijker te onthouden, zullen de uren van het sluiten en openen van de slagbomen aangepast worden. Momenteel sluiten ze van 7.55 tot 8.50 uur en van 14.50 tot 15.45 uur en op woensdag van 10.50 tot 12.25 uur. Na de aanpassing zullen ze sluiten van 7.30 tot 9.00 uur en van 14.30 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.30 tot 13.00 uur. Deze uren zijn duidelijker en makkelijk te onthouden.

Schepen van onderwijs, An Speeckaert: “We hebben de beslissing genomen om de uren waarop de slagbomen openen en sluiten aan te passen zodat het enerzijds duidelijker is voor omwonenden en ouders wanneer de schoolstraat afgesloten is voor doorgaand verkeer. Anderzijds willen we door het uitbreiden van de uren de ouders de kans geven om op een rustige en veilige manier hun kind af te zetten of af te halen van school.”

Er zijn al heel wat maatregelen en initiatieven genomen om deze schoolomgeving veiliger te maken. Enerzijds dankzij de parkeermogelijkheid op enige afstand van de school en anderzijds door zo veel mogelijk mensen aan te zetten om met de fiets of te voet naar school te komen. Ook zal er na de werken op de Wilgenhofsite opnieuw een grote parking voorzien zijn en een kiss&ride zone. Ten slotte is de Mekingenweg sinds vorig jaar ingericht als fietsstraat.

Schepen van mobiliteit en verkeer, Olivier Huygens: “Eén van onze prioriteiten is veilige schoolomgevingen. Om te verhinderen dat wagens tot vlakbij de ingang van de school rijden, werden er in 2018 automatische slagbomen geplaatst die voor en na de schooltijd de omgeving afsluiten. Zo kan het parkeren op een iets grotere afstand gebeuren en is dit niet geconcentreerd op de laatste meters. Uiteraard rekenen we op die locatie nog steeds op alle ouders om voorzichtig te blijven en eventueel wat gespreid hun kinderen naar school te brengen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief