Nieuw vlonderpad op de pastoorswandeling tussen OUDENAKEN en BERCHEM

C21

Nieuw vlonderpad op de pastoorswandeling tussen OUDENAKEN en BERCHEM

Schermafbeelding_2022-12-21_om_10
 

Eén van de mooiste verbindingen op onze trage wegen is het pad tussen de kerk van Oudenaken en de kerk van Berchem. Sinds kort is daar een vlonderpad aangelegd en kunnen wandelaars en mountainbikers des te meer genieten van dit mooie stukje natuur. Ook bij minder goed weer kunnen zij hun bestemming nu veilig en droog bereiken.

Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Het is onze ambitie om de voetwegen in onze mooie gemeente zo aangenaam mogelijk te maken. Voetweg 10 loopt voor een deel door drassig gebied. Met de aanleg van ruim 40 meter houten pad is deze weg nu ook in nattere periodes toegankelijk. We danken de eigenaar van het perceel voor de constructieve samenwerking om dit mogelijk te maken. De mensen van Pro Natura hebben de bouw van de vlonder tot een mooi einde gebracht.”

Jan Desmeth, burgemeester: “De kerken van Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem zijn parochiaal steeds nauw verbonden geweest en hadden meestal maar 1 pastoor om beide kerken te bedienen. Voor de pastoor was dit de kortste, dus snelste, manier om van de ene naar de andere kerk te gaan, vandaar dat het van oudsher de naam ‘pastoorswandeling’ kreeg.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief