Nieuwe inwoners zijn welkom in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Nieuwe inwoners zijn welkom in SINT-PIETERS-LEEUW

Groepsfoto
Nieuwe inwoners hartelijk ontvangen. - Foto Jenny Dedoncker.
 
Foto_006
Foto_008
 

De tweede onthaaldag voor nieuwe inwoners te Sint-Pieters-Leeuw was een echt succes. Er daagden 135 inwoners op, die tussen 1 april 2008 en 31 maart 2009 in de gemeente zijn komen wonen.

Op zaterdag 28 juni werden zij om 13.30 uur ontvangen op het gemeentehuis, waar ze de vernieuwde raadzaal en de nieuwe trouwzaal konden bezichtigen.

Nadien vernamen zij alle toeristische en andere wetenswaardigheden tijdens een comfortabele busrit langs de belangrijkste gemeentelijke gebouwen en mooiste plekjes en bezienswaardigheden die Sint-Pieters-Leeuw rijk is.

Vanaf 16 uur maakten de nieuwe inwoners kennis met het Colomapark waar de rozentuin en de ikebanatentoonstelling in het kasteel Coloma konden bezocht worden.

Tijdens de receptie die door het gemeentebestuur in de feesttent werd aangeboden, konden de nieuwe inwoners kennis maken met enkele streekproducten.

Intussen lichtte burgemeester Lieve Vanlinthout, tevens bevoegd voor Integratie- en Vlaams beleid, de bedoeling van deze onthaaldag toe.  Zij wees op de inzet van de gemeentelijke diensten die er alles aan doen om nieuwe inwoners wegwijs te maken doch ook op de noodzakelijke integratie van anderstaligen.  Zij beklemtoonde dat het gemeentebestuur daartoe initiatielessen Nederlands voor anderstaligen blijft organiseren.

De nieuwe inwoners, samen minstens 15 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigdend,  verdiepten zich geïnteresseerd in de door de gemeentediensten en de diverse jeugd-, sociaal-culturele en sportverenigingen ter beschikking gestelde documentatie en meerderen van hen, die het Nederlands nog niet voldoende machtig zijn, lieten zich reeds inschrijven voor de initiatielessen.

Met een knuffelbeertje en een ballon in de hand keerden niet alleen de kinderen doch ook alle volwassenen na een geslaagd feest uiterst tevreden huiswaarts.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2009
Marc Sluys
Jenny Dedoncker
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief