Vlaanderen kiest voor fietssnelweg & trein naar Brussel ondanks dwarsligger LINKEBEEK .

C21

Vlaanderen kiest voor fietssnelweg & trein naar Brussel ondanks dwarsligger LINKEBEEK .

Jeroen_thiebaut_
 

“Het gemeentebestuur van Linkebeek blijft de enige dwarsligger in het dossier van de fietssnelweg (F207) en de uitbreiding van het Gewestelijk Expressnet (GEN L124) van Vlaanderen naar Brussel. Zelfs verzoeningspogingen van de gouverneur kan hen niet tot enige rede brengen. Gelukkig kiest deze Vlaamse Regering met ministers Zuhal Demir en Ben Weyts wel voor een vlotte en veilige verbinding als alternatief voor de wagen.” zegt Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA). “Het GRUP (Gewestelijk Uitvoeringsplan) met de ecologische, landschappelijke verbindingen, bijkomende spoorinfrastructuur en de fietssnelweg wordt nu voorgelegd aan het grote publiek en hopelijk kunnen we dan eindelijk aan de slag met echte dwarsliggers.”

 

De realisatie van een Gewestelijk Expresnet (GEN) met bijhorende fietssnelweg is een dossier dat al meer dan 20 jaar aansleept. Het plan voorziet in de nodige ruimte voor een uitbreiding van 2 naar 4 sporen, het optimaliseren van de bestaande haltes, het aanleggen van een fietssnelweg en de beperkte hinder van een spoorlijn beperken voor de omwonenden.

 

Een heel inspraaktraject werd doorlopen met vele instanties zoals de provincie Vlaams-Brabant, gemeente Sint-Genesius-Rode, Sport Vlaanderen, NMBS, Vlaamse Milieumaatschappij, Agentschap Onroerend Erfgoed, Toerisme Vlaanderen, Agentschap Wegen en Verkeer, Vivaqua, TUCrail en het departement Mobiliteit en Openbare Werken. “Enkel de gemeente Linkebeek blijft dwarsliggen in de realisatie van een vlotte en veilige verbinding naar Brussel. Gelukkig zet deze Vlaamse Regering met ministers Demir en Weyts door met de keuze voor een vlotte en veilige verbinding van en naar Brussel als alternatief voor de wagen.” zeggen Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout en Bruno Stoffels raadslid uit Sint-Genesius-Rode (beiden N-VA). “Linkebeek blijft halsstarrig vasthouden aan het behouden van 2 sporen en onrealiseerbare en extreem kostelijke alternatieven. Het is hoog tijd om aan de slag te gaan met echte (spoorweg)dwarsliggers en te realiseren waar onze regio al zo lang op wacht.”

 

Het ontwerp GRUP kan nu ingekeken worden in de betrokken gemeenten Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. Daarnaast wordt er advies ingewonnen bij de provincie Vlaams-Brabant, het Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om gevolgd te worden door een definitieve goedkeuring door de Vlaamse Regering.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief