Drugdealers staande gehouden in SINT-PIETERS-LEEUW en HALLE

C21

Drugdealers staande gehouden in SINT-PIETERS-LEEUW en HALLE

Logo_zennevallei_muur_
 

Tijdens de donkere maanden worden patrouilles opgevoerd om te waken over de veiligheid van onze inwoners. Zo ook de afgelopen weken en maanden oriënteerden ploegen zich naar hotspots, dit zijn woonwijken die gekend zijn omwille van inbraakgevoelig of plaatsen van overlast.  
Afgelopen week werden op die manier verschillende personen betrapt op het bezit van en het verkopen of te koop aanbieden van verdovende middelen.
In Sint-Pieters-Leeuw werd aldus in de buurt van de Humaniteitslaan deze nacht de aandacht getrokken door een voertuig dat doelloos rond leek te rijden. Het voertuig werd even gevolgd en uiteindelijk staande gehouden in de Jean Dambrestraat. Wanneer een van de inspecteurs uitstapte en het voertuig naderde, poogde de persoon aan passagierszijde nog te vluchten maar werd even verder toch onderschept. Op de vluchtweg gooide de persoon verschillende witte plastieken zakjes weg.
Uiteindelijk werden twaalf flacons terug gevonden en een aanzienlijke som cach geld. Het voertuig werd inbeslaggenomen.  
Andere feiten speelden zich af op woensdag 18 en donderdag 19 januari telkens tijdens het begin van avond.
Eens werd een voertuig opgemerkt langs de Vlezenbeeklaan. Gezien de plaats en het tijdstip besloten de inspecteurs dit dichterbij te bekijken en kwam de cannibisgeur de inspecteurs onmiddellijk tegemoet. Bij de doorzoeking van het voertuig werd cannabis gevonden.
De dag daarvoor (18 januari) werd in de buurt van het station van Buizingen omstreeks 20.30 uur overlast gemeld in kader van drugsgebruik.
Bij nazicht werden drie personen gecontroleerd. Eén werd betrapt op drugsbezit en één op drugsgebruik.  Op dezelfde plek werden vrijdag opnieuw drie jongeren betrapt. Eén van hen was in het bezit van een klein wapen (type zakmes), cannabis en cash geld.
Bij verdere doorzoeking van de buurt werd nog een etui gevonden met cannabis. Alles werd inbeslaggenomen en de verdachten werden uitgenodigd voor verder verhoor.    
Drugs zijn illegaal en bovendien schadelijk voor de gezondheid. Laat je niet verleiden en stop het gebruik. Daders zelf riskeren een gevangenisstraf en dreigen tevens alles te verliezen. Zo wordt de buit en het materiaal dat in verband gebracht kan worden met de strafrechtelijke feiten frequent in beslaggenomen (drugs, geld, voertuig, …).      
Heb je zelf iets verdachts gezien? Laat het ons weten via het nummer 101.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief