Padddenactie 2023 in Sint-Pieters-Leeuw

C21

Padddenactie 2023 in Sint-Pieters-Leeuw

Scherm__afbeelding_2023-01-30_om_10
 

 Net zoals de voorbije jaren gaat Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden vzw, in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, ook dit jaar actie ondernemen om padden, kikkers en salamanders veilig de weg over te helpen. Deze dieren trekken in het vroege voorjaar van hun overwinteringsplaats naar hun paringsplaatsen bij de poelen. Ook hier in Sint-Pieters-Leeuw zijn er enkele plaatsen waar we dit jaarlijks gebeurt. Jammer genoeg moeten ze hierbij de straat over. Ze doen dit als het donker en nat is. En ze dragen geen  lichtjes of gele hesjes. Hierdoor vallen er veel verkeersslachtoffers.

Wat doen wij ?

In de Hoogstraat plaatsen we schermen en vangen de dieren op in ingegraven emmers. ’s Morgens en ’s avonds komen vrijwilligers langs die de dieren veilig naar de overkant brengen.
In de Kerkhofstraat plaatst de gemeente waarschuwingsborden en vragen aan de automobilisten om traag te rijden. Veel dieren sterven niet omdat ze overreden worden, maar worden door de luchtverplaatsing opgeworpen en storten te pletter. Dus de snelheid beperken kan al slachtoffers vermijden.

Wij informeren en zoeken vrijwilligers.

Dit jaar starten wat vroeger met de actie, omdat door de relatief zachte winter vermoedelijk onze amfibieën wat sneller uit hun winterrust zullen ontwaken. 
Op 2 februari gaat om 19 uur een infovergadering door in gemeentelijk centrum de Laekelinde, Lotstraat 6 te Sint Pieters Leeuw. 
Op 4 februari plaatsen we vanaf 9 uur schermen in de Hoogstraat (tussen Gaspeldoornstraat en Calloensstraat)

Voor beide activiteiten is iedereen welkom! 
 
Vanaf 4 februari tot het einde van de trek (waarschijnlijk half maart) lopen vrijwilligers het parcours af en zetten de diertjes veilig over. Interesse: graag mailtje of kom naar het infomoment op donderdag 2 februari. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief