250.000 euro subsidies verantwoorden een druk op de pauzeknop in RUISBROEK

C21

250.000 euro subsidies verantwoorden een druk op de pauzeknop in RUISBROEK

Kerk_ruisbroek
 

De Vlaamse Regering besliste op 20 januari 2023 om de subsidiemogelijkheden voor bepaalde herinrichtingswerken bij de herbestemming van kerken uit te breiden. Nu komen niet enkel beschermde kerken maar ook niet-beschermde waardevolle kerkgebouwen in aanmerking.

Dat wil zeggen dat de kerk van Ruisbroek nu toch in aanmerking komt, terwijl dat oorspronkelijk niet zo was. Daarom besliste het College van burgemeester en schepenen op maandag 6 februari 2023 om deze mogelijkheid te benutten, ook al levert dit een vertraging op. De werken zullen maximaal zes maanden later starten. 

Jan Desmeth, burgemeester : “Nadat de gemeenteraad in januari 2023 het bestek goedkeurde, stonden we klaar om op zoek te gaan naar een aannemer zodat de werken eind 2023 zouden kunnen starten. De zeer recente beslissing van de Vlaamse Regering die ervoor zorgt dat we nu wel in aanmerking komen voor een Vlaamse subsidie van maar liefst 250.000 euro, heeft ervoor gezorgd dat we de zoektocht naar een aannemer even uitstellen. We willen nu eerst snel en grondig werk maken van de subsidieaanvraag. Dat impliceert een vertraging van de opstart van de werken van maximaal zes maanden, van eind 2023 naar midden 2024. Het maximaal gebruik maken van subsidiemogelijkheden van hogere overheden is een belangrijk beleidspunt. Het zorgt ervoor dat je meer kan doen met dezelfde gemeentelijke middelen.”

 

Het reglement van de Vlaamse overheid bepaalt dat de toekenning van de subsidie enkel en alleen kan gebeuren als het bestek om een aannemer te zoeken nog niet is gepubliceerd. Dit verklaart waarom het gemeentebestuur de subsidieaanvraag en de zoektocht naar een aannemer niet parallel kan laten lopen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Nicole Billens | 31 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 mrt 2023

archief