Brussel dropt asielzoekers en illegalen voor opvang in Ibishotel RUISBROEK

C21

Brussel dropt asielzoekers en illegalen voor opvang in Ibishotel RUISBROEK

Scherm__afbeelding_2023-02-15_om_19
 

In het kader van de evacuatie van het pand in de Paleizenstraat zijn rond 13-14 uur ongeveer 163 mensen naar het Ibishotel in Ruisbroek gebracht. Deze mensen werden afgezet en ter plaatse waren organisaties aanwezig om die mensen op te vangen. Na verloop van tijd zijn die organisaties vertrokken. De gemeente noch de politie of hulpdiensten waren op de hoogte van deze evacuatie van het Brusselse naar het Vlaams Gewest en kwamen ter plaatse op het terrein van het hotel.
Een tachtigtal mensen werd reeds ingeschreven en deze personen waren medisch gescreend. Van een tachtigtal anderen waren deze gegevens niet zo duidelijk en die werden opgevangen op de parking van het hotel. De veiligheidscel werd samengeroepen. Van hieruit is de eerste coördinatie opgestart.
De adjunct kabinetschef van de Brusselse minister president vervoegde de vergadering samen met een aantal artsen uit het Brusselse alsook een aantal tolken. Er werd beslist om voor alle mensen voor vanavond en morgen vroeg eten aan te bieden. Ook besliste men om de mensen die nog niet gescreend waren medisch te screenen en te registreren. Diegenen die door de screening raken, mogen blijven. De anderen worden teruggestuurd, onder coördinatie van de adjunct kabinetschef van minister president Vervoort.
De politie zal extra toezicht voorzien in de omgeving van het hotel.
De gemeentelijke veiligheidscel zal de situatie verder opvolgen en zal morgenvroeg opnieuw samenkomen om 10.00 uur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief