Plan van aanpak afgestemd voor bewoners Ibis hotel in RUISBROEK

C21

Plan van aanpak afgestemd voor bewoners Ibis hotel in RUISBROEK

Scherm__afbeelding_2023-02-15_om_19
 

Naar aanleiding van de problematiek rond de  opvang van asielzoekers in het Ibishotel in Ruisbroek kwam de gemeentelijke veiligheidscel vandaag opnieuw samen. Alle disciplines zijnde brandweer, medische, politie, logistiek en communicatie waren aanwezig. Ook vertegenwoordigers van het kabinet van minister-president Vervoort, het kabinet van staatssecretaris de Moor, het kabinet van minister Weyts, het Agentschap Integratie en Inburgering, de Vlaamse Gezondheidsinspectie en vertegenwoordigers van het hotel en de Beneluxdirectie van de Accorgroep zaten mee rond de tafel.

De personen die in het hotel toegelaten werden, hebben een medische screening gekregen en worden opgevangen. Aangezien de levering van het ontbijt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest achterwege bleef, heeft de gemeente, op kosten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, hier last minute zelf voor gezorgd.

Een plan van aanpak werd uitgewerkt waarbij tegen de tweede helft van volgende week iedereen zal opgevangen worden in het reguliere opvangnetwerk van Fedasil en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, afhankelijk van hun recht op internationale bescherming.
Alles is tot nu toe zonder incidenten verlopen. 
Het hotel heeft private bewaking ingeschakeld en de lokale en federale politie zorgen eveneens voor versterkt toezicht in de buurt van het hotel.
De gemeentelijke veiligheidscel komt nu  opnieuw samen. 
We doen er alles aan om deze onvoorziene opvang in humane omstandigheden te laten verlopen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Nicole Billens | 31 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 mrt 2023

archief