Tuincentrum Groendekor LEEUW dit weekend deels terug open

C21

Tuincentrum Groendekor LEEUW dit weekend deels terug open

Personeel_groendekor_
 
Image004
Image003
Image001
 

Zaterdagavond werd Tuincentrum Groendekor opgeschrikt door een felle brand in een deel van hun winkel op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Hierbij werden de burelen en de snijbloemenafdeling compleet vernield, ook een deel van de recent vernieuwde decoratieafdeling liep grote schade op. Een serieuze mokerslag voor het tuincentrum bij de start van het tuinseizoen. Bovendien planden ze op zaterdag 1 april een feestelijke naamsverandering. Vanaf dan zou het tuincentrum een 3de Floralux vestiging worden. Die plannen staan nu even op pauze. Groendekor zal dit weekend een deel van hun winkel opnieuw openen voor het publiek.  
Zaterdag terug open
“Ons team is enorm gemotiveerd om opnieuw klanten te kunnen ontvangen. Sinds zondagochtend hebben we alles in het werk gezet om zo snel mogelijk weer te kunnen openen.” Zegt Sten Carrein, zaakvoerder van Groendekor. “Veiligheid staat echter voorop, sedert dinsdag is een gespecialiseerde poetsfirma aan de slag om alles intensief te reinigen. Zelf mogen we dit niet doen, het moet zeer correct verlopen in functie van de verzekering.” 

Intussen kan een deel van het eigen team van Groendekor ook weer aan de slag, zij werken met man en macht om de toegankelijke afdelingen weer op punt te zetten voor de opening op zaterdag.

“Vanaf zaterdag kunnen klanten bij ons opnieuw terecht voor buitenplanten en -potten, tuinmateriaal, moestuin, meststoffen, potgrond en de kippen- en dierafdeling. Voor kamerplanten, binnenpotten, woonaccessoires en snijbloemen is het nog even afwachten.” Aldus Frie Carrein, mede zaakvoerster van Groendekor. “We rekenen erop relatief snel nog enkele andere afdelingen te kunnen openen. Via onze website en sociale media houden we onze klanten constant op de hoogte.”

De brandschade is aanzienlijk
Wie langs de winkel voorbijrijdt kan er niet naast kijken, de rechterzijde van het pand is zwaar gehavend. Dankzij de snelle reactie van voormalig eigenaar Pieter De Ridder en de directe interventie van de brandweer werd het ergste vermeden, al is de schade vrij groot. De brand ontstond ’s avonds, er was gelukkig niemand aanwezig in de winkel. Naar de oorzaak van de brand is het nog steeds gissen, er zijn vermoedens dat deze ontstaan is in een elektriciteitskast maar het parket kon dit niet bevestigen. 

Het is zeker dat er geen sprake is van brandstichting.” vertelt Sten Carrein “Het beschadigde deel zal gesloopt en terug opgebouwd moeten worden, dit zal zeker enkele maanden in beslag nemen.”

Voor de relocatie van de burelen werd gelukkig snel een oplossing gevonden. Gedurende enkele maanden zal Groendekor echter een deel van hun winkeloppervlakte moeten missen, het wordt dus puzzelen om het winkelassortiment zo goed mogelijk af te stemmen op de noden van de klant. 

Naamsverandering naar Floralux wordt uitgesteld 
Groendekor werd enkele jaren geleden overgekocht door de Floralux Group. Op 1 april stond een grootse naamsverandering gepland. “Momenteel waren we bezig met heel wat werken en veranderingen om een 3de Floralux winkel te worden. Het is nu even afwachten wanneer die feestelijke naamsverandering  kan doorgaan.” vertelt Fien Ternest, marketingmanager van Floralux Group. “Onze prioriteit is nu om de winkel te herstellen en het team weer volop aan de slag te krijgen zodat we onze klanten zo snel mogelijk weer optimaal van dienst kunnen zijn.”

Geschenk voor elke klant dit weekend
Het tuincentrum werd overspoeld door berichten van medeleven uit alle hoeken, klanten boden zelfs spontaan aan om te komen helpen. “Het is enorm hartverwarmend om te zien hoeveel mensen met ons meeleven. We zijn veerkrachtig maar we zullen niet ontkennen dat er tranen gevloeid zijn, ons ganse team heeft hier veel steun aan.” Aldus Frie Carrein, “Daarom willen we elke klant die dit weekend langskomt bedanken met een kleine attentie.”
Groendekor opent de deuren dit weekend volgens de gewone openingsuren, op zaterdag en zondag doorlopend van 9u tot 18u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief