Samenwerking over de onderwijsnetten heen in LEEUW

C21

Samenwerking over de onderwijsnetten heen in LEEUW

Logo_leeuw_

Het organiseren van  buitenschoolse opvang over de verschillende onderwijsnetten heen is in Vlaanderen nog uitzonderlijk, maar in Sint-Pieters-Leeuw zal deze innoverende en baanbrekende samenwerking volgend schooljaar een feit zijn.   In overleg met alle scholen van Sint-Pieters-Leeuw werd een bestek uitgewerkt voor de organisatie van de buitenschoolse kinderopvang. De belangrijkste wijzigingen in dit bestek zijn de vermindering van het aantal kinderen per toezichter voor kleuters en de clustering van scholen – over de netten heen – die op wandelafstand van mekaar liggen.

Het aantal kleuters per toezichter daalt van 25 naar 18 in de voor- en naschoolse opvang.  Verder wordt maximaal geclusterd. Dit zal het geval zijn voor Don Bosco en Den Top, voor Populiertje en Sint-Lutgardis en voor Wegijzer en Jan Ruusbroec.  
Het gaat over kinderopvang voor en na schooluren voor kinderen van 2.5 tot 12 jaar die in het schoolgebouw zelf plaatsvindt. Tijdens de opvang zullen de kinderen ruimte krijgen om te spelen met vriendjes, en dit in een veilige omgeving met toezicht.
De aandacht gaat naar een rijke, gevarieerde spelomgeving waar kinderen zich uitgedaagd voelen om op ontdekkingstocht te gaan en de grenzen van hun mogelijkheden af te tasten.   Ook tijdens de korte schoolvakanties (herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie) zal er in Sint-Pieters-Leeuw opvang zijn.  
Samen streven we naar een geïntegreerd aanbod aan opvang voor álle kinderen en gezinnen.   An Speeckaert, schepen van BKO: “We willen vooral streven naar betaalbare en kwaliteitsvolle kinderopvang.
Door te gaan clusteren op locaties waar scholen in elkaars buurt liggen, willen we de opvang voor de ouders betaalbaar houden zonder in te boeten op kwaliteit. Bovendien willen we hierdoor in kader van het decreet buitenschoolse opvang en activiteiten de organisatie van workshops of sport- en spelgelegenheden faciliteren om zo onze kinderen de nodige ontplooiingskansen te bieden.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief