Sint-Pieters-LEEUW gaat voor een rookvrije generatie

C21

Sint-Pieters-LEEUW gaat voor een rookvrije generatie

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_12
 

Onder het motto “wij blazen liever bellen dan rook” geven zo’n 900 Leeuwse kinderen ludiek het startschot van “Generatie Rookvrij” in Sint-Pieters-Leeuw! Daarmee gaat de gemeente officieel van start met het rookvrij maken van alle Leeuwse speelterreinen en schoolpoortomgevingen. 
Door inwoners te vragen om niet meer in het zicht van kinderen en jongeren te roken of te vapen, moedigen we iedereen aan om het goede voorbeeld te geven. Want zien roken, doet roken. 

Marleen De Kegel, schepen van Volksgezondheid: “ Het is belangrijk dat onze kinderen kunnen opgroeien in een gezonde en propere omgeving. Volwassenen hebben hierbij een voorbeeldfunctie of zoals de uitdrukking zegt: woorden wekken, voorbeelden trekken.”

Generatie Rookvrij wil ieder kind in elke fase van het opgroeien, beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm. Zo maken we ieder kind weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Bart Keymolen, schepen van jeugd: “Kinderen en jongeren zijn trouwens vragende partij: zowel de kinderraad als de jeugdraad stonden mee aan de wieg van dit project.”

Generatie Rookvrij is geen verhaal van verbieden: het is niet gericht tégen rokers. 

Herwig Smeets, schepen van Welzijn: “We willen de rokers net vragen om ons te helpen, om mee het goede voorbeeld te geven. Rokers willen zelf ook niet dat hun kinderen beginnen te roken, daarom denken we dat ze ons zullen steunen.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief