CoderDojo Sint-Pieters-LEEUW bestaat 5 jaar

C21

CoderDojo Sint-Pieters-LEEUW bestaat 5 jaar

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_19
 

In mei 2018 startte Bryan Vanbever in samenwerking met de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw CoderDojo op in onze gemeente. In het begin brachten ze maandelijks 15 jongeren samen om te leren programmeren op een speelse manier. Al snel werd dit uitgebreid naar het maximum van 20 enthousiaste deelnemers in de toenmalige bib. Met de verhuis van de bibliotheek naar het landhuis de Viron in 2022 zijn ze mee verhuisd en nu ontvangen we maandelijks 25 kinderen waarvan er 5 plaatsen voorbehouden zijn voor kansarme kinderen. 

An Speeckaert, schepen van bibliotheek: “Over de afgelopen 5 jaar hebben wij met meer dan 200 verschillende kinderen bereikt en dat ze het leuk vinden, zien we aan de steeds terugkerende gezichten. Wie denkt dat dit enkel voor jongens is, vergist zich. Een derde van onze deelnemers bestaat uit meisjes. Vijf jongeren zijn zelfs zo enthousiast dat ze ondertussen mee coachen.”

 

Elke eerste zaterdag van de maand wordt de zaal van de bibliotheek omgebouwd tot een heus technologisch labo. Om deel te nemen aan CoderDojo op zaterdagvoormiddag moet je snel zijn, want de dojo ’s zijn snel volzet. 

 

Meer info: https://sintpietersleeuw.coderdojobelgium.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief