Na zware brand draait Tuincentrum Groendekor LEEUW weer op volle kracht.

C21

Na zware brand draait Tuincentrum Groendekor LEEUW weer op volle kracht.

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

Op donderdag 11 mei opent de snijbloemenafdeling opnieuw

Sinds de zware brand die op zaterdag 25 februari een deel van tuincentrum Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw verwoestte werd hard gewerkt om alle afdelingen van de winkel weer te openen.  Een week na de brand kon het tuincentrum terug opengaan met een beperkt aantal afdelingen, in de weken daarna werd er telkens meer toegankelijk.
Het enige wat nog ontbrak was de populaire snijbloemenafdeling, maar vanaf donderdag 11 mei zal die ook weer op volle toeren draaien. Perfect op tijd voor moederdag.

 

“Met de opening van onze snijbloemenafdeling kunnen we eindelijk weer alles aanbieden aan onze klant” 
Sten Carrein, zaakvoerder Groendekor

“We zijn enorm trots op het parcours dat we afgelegd hebben met ons team. 2 maand geleden zaten we even letterlijk en figuurlijk in zak en as maar intussen is hier nog weinig van te merken.” Zegt Sten Carrein, zaakvoerder van Groendekor. “Met de opening van onze snijbloemenafdeling kunnen we eindelijk weer alles aanbieden aan onze klant. Bovendien is het enorm fijn dat onze floristen opnieuw hun passie kunnen uitvoeren.” De meest gestelde vraag van de klanten de afgelopen weken ging over de snijbloemenafdeling, wanneer die eindelijk terug open zou gaan. Lange tijd was er geen antwoord op die vraag omdat de afdeling zich voorheen bevond in het compleet vernielde stuk. Er werd uiteindelijk gekozen voor een hedendaagse pop-up constructie die de boeketten, bloemstukken en losse snijbloemen in optimale omstandigheden zal koelen.
Het enige wat nog herinnert aan de brand is de uitgebrande rechtergevel van het gebouw die nog niet gesloopt werd. Groendekor hoopt dit zeer binnenkort te kunnen afbreken want hierdoor denken passanten op de drukke Bergensesteenweg dat het tuincentrum nog niet terug open is. 
“We hebben weer een compleet aanbod voor onze klant maar missen een stuk winkelruimte.” vertelt Frie Carrein, mede zaakvoerster van Groendekor. “Na de sloop van het uitgebrande deel wordt een nieuw stuk aangebouwd. Zodra de werken klaar zijn zullen we ook die winkelruimte kunnen benutten om nóg meer producten aan te bieden in een sfeervol decor.”

“Na de sloop van het uitgebrande deel wordt een nieuw stuk aangebouwd. Zodra de werken klaar zijn zullen we ook die winkelruimte kunnen benutten om nóg meer producten aan te bieden in een sfeervol decor.”
Frie Carrein, medezaakvoerster Groendekor


Het tuincentrum was van plan om op 1 april een grote naamsverandering te ondergaan en zo een 3de Floralux vestiging te worden. Wegens de brand werden die plannen uitgesteld, maar de werken die hiervoor gepland waren gingen verder. Zo heeft Groendekor sinds kort een nieuw aangelegde parking voor 500 wagens, ook de overdekte plantenserre werd uitgebreid zodat er in alle weersomstandigheden aangenaam gewinkeld kan worden. 
Vaste klanten van het tuincentrum zullen merken dat de ingang gewijzigd is, voortaan kom je binnen via de kamerplantenafdeling. Dit alles kadert binnen de visie van het tuincentrum om hun klanten een gezellig en inspirerend winkelbezoek te bezorgen.


Sinds de brand kon het tuincentrum op heel wat sympathie en steun rekenen van klanten, dit merk je ook volop op hun website en Facebookpagina. De winkel betrekt de klant graag in hun verhaal en houdt hen zo op de hoogte van de heropbouw en vernieuwingen.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief