Sint-Pieters-LEEUW start binnenkort met een fiestbieb

C21

Sint-Pieters-LEEUW start binnenkort met een fiestbieb

Foto_fietsbieb
 

Het Huis van het Kind Sint-Pieters-Leeuw en beweging.net zijn verheugd om binnenkort van start te gaan met een fietsbieb.

Alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw zijn er welkom. De locatie is gelegen in de Wandelingenstraat 50 te Ruisbroek, vlakbij de vijvers en de sporthal. 

Het doel is om kinderen en gezinnen de kans te geven om te fietsen, ongeacht hun financiële situatie. 

Herwig Smeets, schepen van Welzijn: “De aanschaf van een fiets is niet in elk gezin een evidentie.  Om iedereen de kans te geven om te kunnen fietsen is er nu de mogelijkheid om een fiets te huren.  Zeker voor onze Leeuwse kinderen is dit een welgekomen oplossing. Zoals kunnen zwemmen, is ook fietsen een basisvaardigheid, waar we nu ten volle kunnen op inzetten!”

Een fietsbieb is een plek waar je kwalitatieve tweedehandsfietsen kunt lenen voor kinderen tussen 2 en 12 jaar oud. Iedereen kan een kinderfiets lenen, en de kosten hiervoor zijn € 20 euro per jaar plus een borg van € 20 per fiets. Gedurende het jaar mag je de fiets ook inruilen voor een groter model of een ander exemplaar. 

Als je een fiets wilt schenken, ontvang je in ruil daarvoor 1 jaar gratis fietslening. 

Een fietsbieb wordt volledig gerund door vrijwilligers, die er ook voor zorgen dat de fietsen in goede staat zijn. 

Tijdens het gebruik ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties aan de fiets. De vrijwilligers worden aangesteld, opgeleid en begeleid door beweging.net.

An Speeckaert, schepen van Gebouwen: “Het huisje gelegen aan de visvijver van Ruisbroek kwam leeg te staan door het vertrek van de bewoner. Aangezien dit pand eigendom is van de gemeente en wij op zoek waren naar een goede locatie voor de fietsbieb, hebben wij van deze opportuniteit gebruik gemaakt door de fietsbieb onder te brengen op deze locatie. “

Het gebouw waar de fietsbieb vorm zal krijgen is eigendom van de gemeente en zal behoorlijk snel in gebruik kunnen worden genomen. Het enige wat nog moet gebeuren zijn elektriciteitskeuringen en keuringen door de brandweer. 

De fietsbieb zal één keer per maand open zijn voor het publiek, en dit op een zaterdagochtend. De fietsen kunnen worden uitgetest in de buurt van de woning of op de parkeerplaats van de sporthal.

Het oprichten van een fietsbieb is niet alleen ecologisch, maar bevordert ook het sociale contact. We zullen nauw samenwerken met de scholen van Sint-Pieters-Leeuw zodat ook het gebruik van fietsen voor schooluitstapjes gestimuleerd wordt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief