Joseph en Elly uit ZUUN zijn 60 jaar gehuwd

C21

Joseph en Elly uit ZUUN zijn 60 jaar gehuwd

Leeuw_diamant_viets_g_
 
Leeuw_diamant_voets_e
 
Leeuw__diamant_voets_e_1
 

Jos Voets (82) en Elly Timmermans (82) vierden hun diamanten huwelijk. Joseph groeide op in Sint Genesius Rode. Toen zijn ouders overleden op zijn 17 jaar overleden werd hij opgenomen in de familie van mijn oudere zus en verhuisde hij naar Anderlecht. Elly groeide op in het Limburgse Gellik, tussen de kakelende kippen en loeiende koeien in de gezonde boerenbuiten lucht. 
Hun eerste ontmoeting was in 1958, het jaar van de wereldtentoonstelling in België. Een deel van de familie Timmermans kwam op bezoek Willy, de vriend en ploegmaat/voetballer  bij FC. Rode). Elly was er bij en het was de start van een geheime briefwisseling tussen Elly en Joseph via Willy.  In 1959, dus een jaar later,  fietsten Willy en Jos in de zomer naar de Limburg. De reis van ongeveer 140 km was vermoeiend maar de moeite waard want de vriendschap  veranderde in liefde. Ze huwden in 1963 en verhuisden in 1970 naar hun woning in Zuun.  Jos was bediende Bij “Philips – Brussels “ afd Leningen/Geschillen en 35 jaar mede-beheerder bij de N.V Transfobel Plastics in Ukkel,  actief in de productie van kunststoffen verpakkingsartikelen voor Pharmaceutische Producenten. Elly was werkzaam in studie en testlabo van COOVI Anderlecht als hulplaborante voor het testen van de viscociteit van industriele oliën. Gestopt in 1985 na een arbeidsongeval met een blijvend letsel na verbranding aan het linker oog. 
In 1965 werd hun eerste kindje geboren. Het geluk was van korte duur, gezien de kleine Rudy niettegenstaande medische ingreep 2 dagen later overleed.  Na deze zware tegenslag maar dankzij de steun van de familie en de bijstand van hun kinderarts , kwamen eerst Hilde en nadien Rudi in het gezin. Inmiddels zijn ze de fiere grootouders van “5” kleindochters : Tessa, Phebe , Joyce , Yenthe en Amber.  De meisjes groeiden op in Leeuw en waren actief in verschillende verenigingen zoals : VC.Zuun Volleybal, Leeuwse Turnkring, muziek, dansgroep, enz.) Ondertussen zijn Elly en Jozeph ook de overgrootouders van Noortje en Ella. En er is inmiddels een jongen op komst bij Tessa.

Joseph is supporter RSC Anderlecht en voetbal in het algemeen en is kweker van speciale kleurkanaries. Doorheen de jaren werd hij een paar keer wereldkampioen en een tiental keren kampioen van Belgie ( AOB-BOF). 

Elly houdt van lezen, haken en breiwerk maar na het ongeval is dit beperkt.  Koken is ook een hobby, vooral  destijds op woensdagmiddag als de schoolgaande kleinkinderen ‘s middags langskwamen om te genieten van haar beroemd stoofpotje met frietjes en het gezellige familiaal kletsfestijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2023
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief