Louis en Julia uit VLEZENBEEK zijn 60 jaar gehuwd en dat, … na even spijbelen

C21

Louis en Julia uit VLEZENBEEK zijn 60 jaar gehuwd en dat, … na even spijbelen

Vlezenbeek_diamant_rowier_g
 
Vlezenbeek_diamant_rowier__e_
 

Albert Rowier (81) en Julia De Coster (80) uit de Herdeweg in Vlezenbeek vierden hun 60 jarig bruiloft.

Om even op te frissen hoe ze elkaar leren kennen hebben : Het was de late herfst 1959 en Albert moest naar de avondschool maar eens aan de schoolpoort had hij geen zin om binnen te gaan, wel om te ‘brossen’. Toen kwam Julia van haar werk bij “Dahoest”. Beiden stonden aan de Ninoofsepoort op de tram te wachten en van ’t een kwam ’t ander. Ze werden een koppel.

Na 4 jaar te hebben gevreeën zijn ze getrouwd in zaal Astrid in Schepdaal.

Albert werkte als glazenmaker en vanaf het moment dat Willy geboren werd is Julia thuis gebleven om voor het huishouden te zorgen..

Eerst woonden ze bij Massart in de Domstraat in Vlezenbeek. Daar zijn Willy en Suzanne geboren. Toen Julia zwanger was van een derde spruit, Mark, zijn ze verhuis naar de Postweg.

Eind jaren 70 hebben ze gebouwd in de Herdeweg en sedert dien wonen ze nog altijd op hetzelfde adres.Daar ook hebben ze ingestaan voor de opvang van de kleinkinderen:  Nina, Liese, Nathalie en Thibault.

Sinds 2007 is Albert met pensioen en genieten ze samen van hun vrije tijd: tuinieren, knutselen, herstellen, schilderen,… Inmiddels is het gezin gegroeid met een eerste achterkleinkind, Naya

Nu genieten ze nog samen van hun oude dag. En dat ze nog lang op elkaars zenuwen mogen werken (oei verspreking), dat ze nog lang gelukkig mogen samen genieten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief