Pierre en Francine uit SINT-PIETERS- LEEUW vierden hun 60 jaar huwelijk

C21

Pierre en Francine uit SINT-PIETERS- LEEUW vierden hun 60 jaar huwelijk

Dsc_2643__groot_
 
Dsc_2638__groot_
 
Dsc_2657__groot_
 

 Pierre en Francine uit SINT-PIETERS- LEEUW vierden hun 60 jaar huwelijk

Francine Blondiau (79) en Pierre Dupan (81), voor de vrienden de Pie, leerden elkaar kennen in Anderlecht in Dancing de Vans. Daar kwamen de eerste Rock & Roll groepjes optreden. Pierre had al een tijdje een oogje op Francine. Ze wilde niet onmiddellijk maar na een tijdje zag ze het toch plots zitten. Nadien gingen ze vaak naar de Jongen Deken. Daar maakten ze het begin van de carrière mee van Will Tura, Willy Somers en Paul Severs.

Pierre werkte vanaf zijn 14 jaar als schrijnwerker in de schrijnwerkerij van de gebroeders D’Hont in de Fabriekstraat in Ruisbroek. Francine als poetshulp in het Pasteur-instituut in Brussel, toen nog een deel van de Provincie Brabant.

Door verder te studeren, raakte Pierre in hetzelfde Pasteur-instituut binnen in de afdeling onderzoek van Razernij en later van AIDS.

Pierre werkte s ’avonds na zijn uren, nog als agent van DVV-verzekeringen. Hij werd er ooit bekroond als ‘agent van het jaar’. Hij was dus nooit thuis maar altijd aan het werk.

Beiden waren altijd actief in het gemeenschapsleven. Ze waren erg actief in de KWB. Daar organiseerden ze busreizen en ook de Fietsrally door het Pajotenland. Beide hebben ze hun carrière beëindigd in het Pasteur-instituut.

Ze trouwden in 1963 zijn en in 1964 werd dochter Irma geboren. 11 jaar later kwam er dan nog plots nog zoon Laurent bij.

In het begin van hun huwelijk woonden ze in Anderlecht. In 1986 besloten ze de stad te verlaten en te bouwen in Sint-Pieters-Leeuw. En ondertussen groeide het gezin met ze 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Francine had als hobby archeologie en ging mee met carnavalgroep ‘de Froesjeleirs’. Pierre was duiker maar nu gaat heel wat vrije tijd naar de computer.  

Nu zeuren ze af en toe eens tegen elkaar maar na 60 jaar kunnen ze nog altijd niet zonder elkaar. Een koppeltje uit de 1000. Ze hebben er ook altijd voor gezorgd dat er een hechte familieband leeft.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief