SINT-PIETERS-LEEUW - Het avontuur van Gerda en Guy resulteerde in 50 jaar huwelijk

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Het avontuur van Gerda en Guy resulteerde in 50 jaar huwelijk

Dsc_3046__groot_
 
Dsc_3034__groot_
 
Dsc_3049_01__groot_
 

 Guy Dierckens en Gerda Mathéés vierden in het Colomakateel hun gouden huwelijk. Guy bracht zijn kindertijd in Congo door : eerst met zijn ouders die terugkwamen in 1967 en later na zijn hogere studies in België keerde hij terug in 1971 voor zijn professionele activiteiten.  

In 1972 gedurende een vakantie in Mallorca leerde Gerda Guy’s ouders kennen.  
Guy’s vader vond het niet kunnen dat Gerda geen Frans sprak en was bereid het haar te leren. 
Dus na de reis ging Gerda ieder weekend naar hen om Franse les te volgen. 
Gedurende de eerste vakantie van Guy, ontmoetten ze mekaar …. Veel tijd hadden ze niet omdat Guy enkele weken later terug moest vertrekken. Ze spraken dus enkele keren af om een avondje samen door te brengen. Dat verliep heel goed maar daarna bleef nog alleen de briefwisseling over. Toch lukte het hun om goede contacten te onderhouden en zelfs een trouwdatum te kiezen. Dat werd 31 augustus 1973. 
Na een korte huwelijksreis in Frankrijk trokken ze samen naar Zaïre. Een heel avontuur voor Gerda en een klein drama voor haar ouders die geen idee hadden waar ze naartoe ging en dan nog met iemand die ze maar enkele keren ontmoet hadden en dus nauwelijks kende. Maar alles verliep goed. Ze verbleven 8 jaar in een plantage in de Evenaarsprovincie waar Guy verantwoordelijk was voor een palmolie-, cacao- en rubber fabriek. In 1982 verhuisden ze naar Kinshasa waar ze woonden tot 1990. Dan keerden ze terug naar Sint-Pieters-Leeuw. 

Nadien werkte Guy nog enkele jaren in Lot. Gerda deed het huishouden en zorgde voor de kinderen. Sinds zijn pensioen is Guy een zeer actief bestuurslid van de vereniging ‘Mémoires du Congo’. De passie van Gerda is Ikebana (Japans bloemschikken) : lessen, workshops, tentoonstellingen in binnen-en buitenland. Als voorzitster van de Studie Groep organiseerde ze, ter gelegenheid van de opening van de Japanse rozentuin in Coloma in 2009, een tentoonstelling met een 20-tal leden, zowel in het kasteel als in de rozentuin. Ondertussen zijn ze ook de fiere ouders van een 11-tallige familie: 3 kinderen, hun partners en 5 kleinkinderen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief