SINT-PIETERS-LEEUW - Jeanine en Marcel uit VLEZENBEEK vierden hun 50 jaar huwelijk na een bots in de botsauto’s

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jeanine en Marcel uit VLEZENBEEK vierden hun 50 jaar huwelijk na een bots in de botsauto’s

Dsc_4279
 
Dsc_4272
 

 Jeanine Coppens (69) en Marcel Mertens (72) vierden hun gouden huwelijk. Jeanine speelde van haar 13 tot haar 18 jaar korfbal bij Olympia in Anderlecht en behaalde haar zwem- en reddersbrevet in het historische zwembad Bain De La Perche in Sint-Gillis. Ook Marcel was vastbesloten om te scoren in het leven en leerde dit alvast op het voetbalplein. In zijn jeugd speelde hij zowel bij SK Vlezenbeek als bij ltna Itterbeek. Hij studeerde af en ging aan de slag bij de Wolfabriek d'Aoust in Anderlecht.

Enkele jaren later in de zomer van 1971 sloeg de bliksem in tijdens de kermis van Sint-Anna-Pede. Ze botsten op elkaar in de botsauto's en niet veel blauwe plekken later stonden ze te dansen in de tent op de tonen van het Decap Orgel. Zo mooi was de kermis nooit eerder geweest.
Twee jaar later op 8 september 1973 trouwden ze in het idyllische kerkje van Sint-Anna-Pede.
Jeanine werkte bij Electa, een groothandel in pharmaceutische producten dicht bij het Zuidstation. Ze nam daar de bestellingen op voor apothekers die uitgeleverd werden door hun chauffeurs. Later hield ze nog steeds het stuur stevig in handen en zette ze haar carrière verder bij het autotransportbedrijf Transportvoiture In Lot. Ze nam er de telefoon op, was verantwoordelijk voor de planning en de dossiers voor de chauffeurs.
Marcel ruilde d'Aoust om te werken bij Bouwmaterialen Denayer. Hij bleef verder voetballen en kwam terecht bij FC Depot, ontstaan in Anderlecht. Hij groeide er uit tot vice-voorzitter en tot op vandaag blijven Jeanine en Marcel zich inzetten voor het eetfeest van FC Depot. Daar houden ze veel vrienden aan over.
Ze engageren zich sinds hun pensioen ook allebei voor OKRA Vlezenbeek waar Marcel in het bestuur zit. Samen organiseren ze graag een uitstap of reisje.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief