Vlaams Belang vraagt om actie vanuit het gemeentebestuur inzake komst Franstalige dokterspraktijk in RUISBROEK

C21

Vlaams Belang vraagt om actie vanuit het gemeentebestuur inzake komst Franstalige dokterspraktijk in RUISBROEK

Foto__medish_centrum_ruisbroek__hln
 

Net als veel inwoners van Ruisbroek en Sint-Pieters-Leeuw stelde Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw vast dat er binnenkort een nieuwe dokterspraktijk komt in het voormalig Fortiskantoor in de Fabriekstraat te Ruisbroek; 

“In eerste instantie viel ons meteen de fout op in het reclamebord, in plaats van ‘Medisch’ staat er ‘Medish’” zegt Vlaams Belang-gemeenteraadslid Eddy Longeval. “Verder blijkt dat de initiatiefnemers niet kunnen garanderen dat de dokters, specialisten en ander personeel voldoende Nederlands kunnen en dat is zeer ernstig” volgens Longeval.

“Het is eigenlijk de wereld op zijn kop, inwoners van Ruisbroek zullen verplicht worden om voldoende Frans te kunnen spreken als ze geholpen willen worden. En dat kunnen we niet dulden” zegt tot slot het VB-gemeenteraadslid.

Op de komende gemeenteraad zal Eddy Longeval hierover een vraag tot actie stellen aan het gemeentebestuur, het kan volgens hem niet dat na tientallen jaren van Nederlandse taalpromotie we opnieuw stappen achteruitzetten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 nov 2023
Marc Sluys | 25 nov 2023

archief