Cd&v, Open VLD en Vooruit Sint-Pieters-Leeuw gaan SAM&N!

C21

Cd&v, Open VLD en Vooruit Sint-Pieters-Leeuw gaan SAM&N!

Scherm__afbeelding_2023-11-08_om_21
 

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 slaan cd&v, Open VLD en Vooruit in Sint-Pieters-Leeuw de handen in elkaar en trekken ‘SAM&N’ naar de kiezer. Onder die naam willen ze de Leeuwenaar een inspirerend en inclusief project voorleggen dat beter de veelzijdigheid en troeven van de gemeente weerspiegelt.

“We hebben de laatste jaren vanuit het bestuur sterk geïnvesteerd om Sint-Pieters-Leeuw aantrekkelijk, veilig en aangenaam om wonen te maken: nieuwe parken, lokalen voor de jeugdbewegingen, een kinderopvang, lokaal dienstencentrum, een nieuwe bibliotheek en sporthal, ... Toch zien we dat we een groot deel van de Leeuwenaren moeilijk bereiken met ons aanbod. Het is voor ons dan ook belangrijk om onze inwoners een inspirerend toekomstproject voor te leggen dat de diversiteit van onze gemeente beter weerspiegelt en zo elke Leeuwenaar, jong en oud, van Ruisbroek tot Vlezenbeek, met of zonder migratieachtergrond, betrekt.” aldus Wouter De Craen, voorzitter van cd&v Sint-Pieters-Leeuw.

De drie Leeuwse centrumpartijen gingen daarom samen aan tafel en vonden al snel een brede gemeenschappelijke basis om mee aan de slag te gaan. Investeren in samenleven, welzijn en onderwijs, maar ook integratie, veiligheid en betaalbaar wonen zullen belangrijke speerpunten worden. Op die manier wil SAM&N de Leeuwse kiezer een sterk en gedragen antwoord bieden op de vele uitdagingen waar een gemeente vandaag voor staat, ‘een antwoord voor de toekomst, een antwoord voor elke Leeuwenaar’.

“Sint-Pieters-Leeuw is een zeer diverse gemeente. Dat is een troef die we te weinig uitspelen. De demografische en sociale verschillen tussen de verscheidene delen van onze gemeente brengen echter ook complexe uitdagingen met zich mee. Wij willen werken aan een toegankelijk beleid dat inspeelt op de noden van alle inwoners. Een bruisend verenigingsleven en een bloeiende lokale economie zijn daarbij belangrijk. Door de krachten te bundelen met drie gelijk denkende partijen kunnen we alle inwoners van onze mooie gemeente een mooi perspectief bieden.” aldus Jean-Jacques Walravens, voorzitter van Open Vld Sint-Pieters- Leeuw.

“Ook armoede is een uitdaging die helaas nog bestaat in onze gemeente. We scoren op verschillende indicatoren boven het Vlaams gemiddelde. Dan gaat het niet alleen over een inkomen beneden een kritische grens, maar ook over energie-armoede, of kansarmoede in Onderwijs”, voegt Guy Jonville, voorzitter van Vooruit Sint-Pieters-Leeuw toe. “Met SAM&N willen we deze armoede uit de gemeente bannen. Want geen mens, en zeker geen kind, verdient het om in armoede op te groeien.”

De nieuwe lijst zal naast een aantal bekende en ervaren lokale gezichten ook plaats geven aan jonge, geëngageerde talenten die zich verder willen inzetten voor de gemeente. Via open programmadagen en brainstormsessies waar elke Leeuwenaar welkom is, zal SAM&N de komende maanden stap voor stap concrete acties uitwerken rond die centrale thema’s.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 nov 2023
Marc Sluys | 25 nov 2023

archief