Extra schoolbanken in Vlaams-Brabant

C21

Extra schoolbanken in Vlaams-Brabant

Ben_weyts_0
 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand € 730.000 in scholenbouw in de provincie Vlaams-Brabant. 2 Vlaams-Brabantse scholen kunnen met een investering van meer dan € 100.000 aan de slag. 3 andere scholen krijgen een ondersteuning van meer dan € 10.000. “We moeten blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van de Vlaamse onderwijsinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Bij uitstek in mijn eigen Vlaams-Brabant blijven investeringen in extra schoolbanken broodnodig.”

 

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

 

Weyts investeert nu € 730.000 in Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken. Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. In 2 Vlaams-Brabantse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in scholenbouw. 3 andere scholen krijgen nog meer dan € 10.000, voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vervangen van de verwarmingsinstallatie.

 

In Sint-Laureins-Berchem (Sint-Pieters-Leeuw) verwezenlijkt Gemeentelijke Basisschool - Den Top voor 32 leerlingen met € 445.000 een nieuwbouw en omgevingswerken. ZAVO in Zaventem vervangt met € 165.000 het buitenschrijnwerk en plaatst een zonnewering.

 

Overzicht Vlaams-Brabant

 

Investering

Onderwijsinstelling

Gemeente

Beschrijving Werken

€ 90.488,12

Don Bosco-instituut TSO/BSO

Haacht

Herstellen dakstructuur sportzaal ten gevolge van stabiliteitswerken

€ 11.326,34

Vrije Lagere School Ter Dreef

Merchtem

Herstellings- en renovatiewerken aan het schoolgebouw - verhoging eerder toegekende subsidie

€ 445.103,87

Gemeentelijke Basisschool - Den Top

Sint-Pieters-Leeuw

Nieuwbouw en omgevingswerken

€ 17.822,58

Katholiek Secundair Onderwijs Ternat - Sint-Angela

Ternat

Vervanging mazoutketel door verwarmingsinstallatie op gas.

€ 165.505,29

ZAVO en ZAVO brede eerste graad

Zaventem

Vervangen buitenschrijnwerk en plaatsen van zonnewering.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief