Landelijke Gilde Vlezenbeek sluit feestjaar af met cheque voor goede doel Smile to Me

C21

Landelijke Gilde Vlezenbeek sluit feestjaar af met cheque voor goede doel Smile to Me

Lgvlezenbeek-cheque_smiletome
 

Voor de Landelijke Gilde Vlezenbeek was 2023 een absoluut boerenjaar. 

De Gilde vierde dit jaar haar 125 jarig bestaan en werd tevens geselecteerd als ‘dorp in de kijker’. Elk jaar zet Landelijke Gilden in iedere provincie één dorp in de kijker.

 

De activiteitenkalender was traditiegetrouw goed gevuld met tal van bestaande activiteiten zoals Vlezenbeek Wintert, de kaartavond, een ledenfeest, een 2e Vlezenbeekse Pijl, een bedrijfsbezoek en het varken-aan-het-spit. 

Als dorp in de kijker wouden we de visie van de Landelijke Gilden ‘Samen beleef je meer’ heel tastbaar maken. Vlezenbeek leeft, en dat willen we als Gilde mee ondersteunen op verschillende manieren.

 

Onze LG paashaas werkte samen met de school om alle kinderen iets lekkers te kunnen bezorgen. We organiseerden voor de 4emaal een Mosselfestijn voor onze vrienden van de KLJ om hen te helpen bij hun nieuwe jeugdinfrastructuur. En na 5 jaar pakten we opnieuw uit op algemeen verzoek met een tweede editie van het Maïsdoolhof voor het hele gezin.

 

Maar voor ons feestjaar wensten we graag nog iets extra te doen voor een goed doel die we allen een erg warm hart toedragen. We zijn dan ook verheugd dat we de vrijwilligers van Smile to Me een cheque van 1.000 euro konden overhandigen. Smile to Me is een organisatie die al meer dan 10 jaar een onvergetelijke dag wenst te bezorgen aan anderskinderen; dit zijn kinderen met een zware fysieke beperking.

 

“Want net zoals hun broers, zussen, mama’s en papa’s zijn ook zij dol op feestjes. Helaas zijn de meeste feestjes niet aangepast aan de noden van de ‘anderskinderen’, om die reden zetten de vrijwilligers van Smile to me! de handen in elkaar om een feest te bouwen aangepast aan de behoefte van de ‘anderskinderen’”, aldus Nathalie Rahoens van Smile to Me.

 

“Als vereniging zijn we steeds op de been om met tal van activiteiten Vlezenbeek samen te brengen, helaas is dit niet voor iedereen evident. Daarom zijn we erg blij om de vzw Smile to Me een duwtje in de rug te kunnen geven, zodat iedereen deel kan uitmaken van onze hechte gemeenschap”, aldus voorzitter van Landelijke Gilde Vlezenbeek Kris Van Cutsem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief