Zuster Laurentia vierde in SINT-PIETERS-LEEUW haar honderdste verjaardag

C21

Zuster Laurentia vierde in SINT-PIETERS-LEEUW haar honderdste verjaardag

Zuster_laurentia__g
 
Zuster_laurentia__e_
 

Zuster Laurentia, de oudste van de drie kloosterzusters van de Zusters van Sint-Antonius die nog in het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw wonen, vierde samen met alle bewoners van het rusthuis haar honderdste verjaardag. 

Zuster Laurentia werd geboren op 9 december 1923 als Nathalia De Valck als tweede dochter in een gezin met zes kinderen. Ze groeide op op de ouderlijke boerderij in Wolvertem waar iedereen van het gezin mee werd ingeschakeld. Toen bleek dat Nathalia talent had voor naaien, vond ze al snel een job in een naaiatelier en als strijkster in een wasserij. 

In 1960 trad ze uiteindelijk in het klooster van de Zusters van Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw. Ze was toen 37 jaar. Ook in het klooster was ze actief als naaister. Omdat ze goed met de auto kon rijden, deed ze de boodschappen van het klooster en voerde iedereen op zijn bestemming. Zuster Laurentia woonde aanvankelijk in een van de serviceflats van het woonzorgcentrum toen de zusters het klooster aan de Garebaan verlieten. Sinds 2012 woont ze in het woonzorgcentrum. 

Zuster Laurentia, zuster Emanuel en zuster Caroline zijn de laatste drie kloosterzusters van  een orde die ooit het onderwijs en de ouderenzorg in Sint-Pieters-Leeuw mee op de kaart zette. Zuster Laurentia is wel de enige van de 159 zusters die hier ooit woonden die de kaap van de honderd jaar haalde. Samen met haar familie genoot ze van een feestje. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief