Test voor vlottere doorstroom uit Shopping Pajot tijdens drukke eindejaarskoopdagen

C21

Test voor vlottere doorstroom uit Shopping Pajot tijdens drukke eindejaarskoopdagen

Scherm__afbeelding_2023-12-08_om_21
 

Burgemeester Jan Desmeth neemt actie om een soepele en veilige winkelervaring in Shopping Pajot te waarborgen tijdens de drukke eindejaarskoopdagen. 

Na overleg met de politie en mobiliteitsdiensten wordt een test uitgevoerd met een tijdelijke tweede uitgang voor de parking van Shopping Pajot. 

Jan Desmeth, burgemeester: “Zaterdag 2 december 2023 was de situatie onhoudbaar, waarbij de veiligheid in het geding kwam. Ik vroeg advies aan politie en diensten. Dit heeft geleid tot een beslissing om gedurende de komende vier weekends een test te doen met een 2de uitgang via de achterliggende Driefonteinenbrug. Deze tweede uitgang zal enkel en alleen open zijn van 10 tot 18 uur op de drukste koopdagen, zijnde 9, 16, 17, 23 en 30 december.

De afgelopen maanden waren er reeds gesprekken met de eigenaar van Shopping Pajot en deze van de voormalige Michelin-site om via die laatstgenoemde site een 2de ontsluitingsweg open te stellen enkel en alleen tijdens de drukste koopdagen.

Jan Desmeth verklaart: "Deze gesprekken zetten we voort, maar voor de komende drukke koopdagen nemen we onze verantwoordelijkheid met deze testfase. Tijdens de testfase wordt een tijdelijke oplossing geïmplementeerd. De verbinding naar de brug wordt dan tijdelijk eenrichtingsverkeer. Bijsturingen tussen de weekends zijn mogelijk op basis van observaties. Ik zal aandringen bij de eigenaars van Shopping Pajot en de voormalige Michelin-site om die 2de ontsluiting via hen mogelijk te maken, zodat – mits positieve evaluatie van de test – een toekomstige 2de uitgang op drukke koopdagen via die kant kan georganiseerd worden. Deze maatregel creëert immers overlast in de wijk van de Oudstrijdersstraat en dat willen we beperken in de tijd.

Begin januari 2024 zullen alle betrokken partijen samenkomen om de test te evalueren. 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief