Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw heeft dapperste directeur van Vlaanderen 2024

C21

Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw heeft dapperste directeur van Vlaanderen 2024

Scherm__afbeelding_2024-02-01_om_16
 
Luc Uylenbroeck, directeur van de gemeentelijke basisschool Don Bosco in Sint-Pieters-Leeuw is officieel de dapperste directeur van Vlaanderen. Hij krijgt de erkenning van schoolleverancier Baert, die op zoek gaat naar een directeur die dit jaar iets uitzonderlijk heeft gerealiseerd. Directeur Luc wint de wedstrijd met zijn uitzonderlijke doorzettingsvermogen voor de schoolrenovatie van 3 gebouwen.
Dag van de directeur
De zoektocht naar de dapperste directeur van Vlaanderen is een jaarlijks initiatief van de firma Baert, gespecialiseerd in onder andere schoolbenodigdheden, educatieve materialen en meubilair. Zaakvoerder Timme Baert legt uit van waar het idee komt om deze jaarlijkse wedstrijd te organiseren.
“De zoektocht naar de dapperste directeur van Vlaanderen is ontstaan vanuit het idee om onze schooldirecteurs een hart onder de riem te steken op de dag van de directeur. Als grootste schoolleverancier van Vlaanderen weten we heel goed wat er leeft in het onderwijs en de laatste jaren zijn echt bijzonder uitdagend geweest voor iedereen die in het onderwijs staat. In deze tijden van leerachterstanden, lerarentekorten,… verdienen de directeurs van onze scholen echt een dikke pluim.”
“Het zijn heel uitdagende tijden voor iedereen die in het onderwijs staat. We vinden dan ook dat élke directeur en directrice een hart onder de riem verdient. De hoofdprijs gaat naar Luc omdat hij ondanks meerdere tegenslagen de moed erin blijft houden en steeds bereikbaar blijft voor het team, voor kinderen en ouders.”
Zijn warm hart voor iedereen verdient ook een pluim- Timme Baert, Zaakvoerder Baert -
Moeizaam bouwprojecten
Het is dit jaar de vierde keer dat Baert op zoek gaat naar de dapperste directeur van Vlaanderen. Timme Baert: “We merken dat het aantal nominaties voor de dapperste directeur jaar na jaar toeneemt. Het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel waardering er is voor onze schooldirecteurs.”
Ook dit jaar gaat de prijs naar een opmerkelijk initiatief, namelijk dat van Luc Uylenbroeck. Hij bleef zich inzetten voor de renovatie van hun schoolgebouwen, ondanks alle tegenslagen die de school te verduren kreeg.
Juf Liesbeth, een van de vele leraren die haar directeur heeft genomineerd voor de wedstrijd, vertelt waarom hij deze erkenning volgens haar dik verdient:
“Luc is ondertussen al meer dan 10 jaar directeur. Hij heeft vanaf het begin problemen gehad met de schoolgebouwen. Hij blijft doorgaan, oplossingen zoeken, staat steeds open voor een gesprek, straalt rust uit,... . Hij verdient het echt dubbel en dik!!!”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief