Christiane Borms en Paul Remon uit LEEUW vieren hun 50 jaar huwelijk

C21

Christiane Borms en Paul Remon uit LEEUW vieren hun 50 jaar huwelijk

Leeuw_goud_remon__g_
 
Leeuw_goud_remon__f_
 
Leeuw_goud_remon_e_
 

Christiane (72)  is geboren in Aalst en groeide op als tweede oudste van een kroostrijk gezin in Hekelgem (Affligem). Samen met haar ouders, 3 broers en 5 zussen, woonden ze er in de boerderij. 

Na de middelbare school bij De Dames van Maria in Aalst, begon Christiane te werken als ambtenaar bij het Ministerie van Economische Zaken. Na enige jaren maakte zij de overstap naar het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 
Opgroeien op een boerderij betekende veel arbeid. Christiane moest in haar jeugd veel werken op het veld. Maar in het weekend, wanneer daar tijd voor was, zette ze graag de bloementjes buiten met haar vriendinnen. Ze hield van dansen en bezocht dus af en toe al eens een dancing waaronder The Stones in Affligem. Het is ook daar dat ze op 22 juli 1972 haar latere echtgenoot Paul heeft leren kennen. Christiane was op dat ogenblik 21 jaar. 
Paul Remon (72)  is geboren  in Anderlecht, thuis in de Zuunstraat. Hij groeide er op bij zijn ouders tussen de groenten. Zijn ouders waren boerkozen,hij verfijnde zijn kennis in de Provinciale Tuinbouwschool te Anderlecht. Die groene vingers zijn hem later goed van pas gekomen want na zijn verplichte legerdienst is hij in 1973 beginnen werken bij de dienst Beplantingen van de gemeente Anderlecht en heden ten dage kweekt hij nog steeds eigen groenten in de tuin. 
Ook Paul zette in zijn jeugd al eens graag een stapje in de wereld. Af en toe een dansje placeren, daarvoor reed hij graag van het Brusselse naar Affligem, naar dancing The Stones. Het is daar dat hij op een bepaalde avond zijn stoute schoenen heeft aangetrokken en Christiane ten dans heeft gevraagd. Sindsdien dansen ze samen door het leven. 
Op 8 maart 1974 zijn Christiane en Paul bij wet in het huwelijk getreden. De dag erna zijn ze getrouwd voor de kerk. 
Hun eerste woning hadden ze te Sint-Pieters-Leeuw in de Félix Wittouckstraat (Negenmanneke). Het is ook daar waar hun huwelijk bezegeld werd met 2 kinderen. Hun eerste kind, een zoon, mochten ze verwelkomen op 29 januari 1976. Hij kreeg de naam Bart. Twee jaar later, op 14 februari 1978, kregen ze hun tweede kind, een dochter Annelies. 
Na negen jaar in Negenmanneke te hebben gewoond zijn ze verhuisd naar Ruisbroek, meer bepaald naar de Groot-Bijgaardenstraat 150, waar ze heden nog steeds woonachtig zijn en al vele mooie momenten hebben mogen beleven. Eén van hun mooiste momenten is ongetwijfeld de geboorte van hun kleinkind, Brent. Hun oogappel waar ze ondertussen al 15 jaar geniet van hebben. 
Christiane is in 2011 en Paul enkele maanden later, begin 2012, in welverdiend pensioen gegaan. Zij maken nu graag tijd voor hun hobby’s, dit zowel apart als gezamenlijk. 
Zo geniet Paul nog steeds van het rondtoeren met zijn moto. Af en toe van een ritje op de fiets maar houdt vooral passief van wielrennen. Hij is gepassioneerd door fotografie en is al jaren lid van de fotoclub Open Vizier Ruisbroek. 
Christiane houdt tot op de dag van vandaag nog steeds van dansen. Ze is lid van de countryclub Riverboots Country en danst bijna wekelijks nog country en line dance. Ook draagt ze graag haar steentje bij aan de maatschappij als vrijwilligster in ’t Negenhof. 
Samen genieten Christiane en Paul van nordic walking maar vooral van het maken van mooie reizen, dit zowel in Europa als in andere continenten zoals Afrika, Azië en Amerika. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief