Mobiliteitsplan 2012 werd geactualiseerd in LEEUW

C21

Mobiliteitsplan 2012 werd geactualiseerd in LEEUW

Logo_leeuw_
De actualisatie van het gemeentelijke mobiliteitsplan 2012 werd definitief goedgekeurd door de gemeenteraad. Het wordt de leidraad om toekomstige projecten af te toetsen voor de komende 15 jaar. 
 
Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit: “In een wereld waarin mobiliteit voortdurend evolueert en iedereen verschillende behoeften en verwachtingen heeft, is het cruciaal om de mobiliteitsvisie te actualiseren, vertrekkende vanuit het algemeen belang. Dit geactualiseerde mobiliteitsplan is het resultaat van een lang traject en is gericht op het creëren van een levendige, veilige, en duurzame mobiliteitsomgeving voor alle burgers.”
 
Het herziene mobiliteitsplan is tot stand gekomen door het bestaande plan uit te breiden en te verdiepen. Zeven belangrijke thema's werden grondig onderzocht waaronder de verkeersafwikkeling rond de nieuw aangelegde Drie Fonteinenbrug, het parkeerbeleid, veilige schoolomgevingen, basisbereikbaarheid en wegencategorisering.
 
Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit: “We voerden uitgebreide onderzoeken uit zoals het houden van een burgerbevraging over schoolomgevingen, het uitvoeren van parkeeronderzoek en het tellen van auto's en vrachtwagens. Daarnaast beoordeelden we grondig fietsroutes, snelheidsregimes, dorpskernveiligheid, duurzame verplaatsingen en het openbaar vervoer. We analyseerden al deze aspecten in samenhang met ruimtelijke ordening, economie, milieu en wonen.”
 
Vanaf september werden de opmerkingen, die betrekking hadden op het beleid, al dan niet geïntegreerd in het definitieve beleidsplan.
 
Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Dit geactualiseerde beleidsplan vormt de toetssteen voor de actieplannen, die in 2025, 2031 en 2037 – telkens bij het begin van een nieuwe bestuursperiode – zullen worden opgemaakt. Die actieplannen worden dan geïntegreerd in het meerjarenplan “Beleids- en Beheerscyclus”, dat op het einde van elk 1ste jaar van een bestuursperiode moet opgemaakt worden.”
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief