Nieuwe ondergrondse containers met eID voor Oeverbeemd in LEEUW

C21

Nieuwe ondergrondse containers met eID voor Oeverbeemd in LEEUW

Oeverbeemd_jandesmeth_brahimharfaoui
 
Het gemeentebestuur heeft besloten om de semi-ondergrondse afvalcontainer in de wijk Oeverbeemd te vervangen door nieuwe ondergrondse containers, waarbij enkel bewoners met licentie toegang krijgen met hun persoonlijke eID-kaart.
 
Brahim Harfaoui, schepen van Afvalbeleid: “Deze beslissing is genomen in lijn met het voortdurende streven naar innovatie en duurzaamheid binnen de gemeente. Met het invoeren van een ondergrondse afvalcontainer streven we naar efficiëntere afvalverwerking en een propere buurt.”
 
Ondergrondse afvalcontainers bieden verschillende voordelen, waaronder het besparen van oppervlakte. Het feit dat de containers volledig onder de grond worden geplaatst, draagt ook bij aan een opgeruimde leefomgeving.
 
Jan Desmeth, burgemeester: “De elektronische identificatie is de beste garantie dat ze enkel door de bewoners van Oeverbeemd gebruikt worden. Het is na wijk Impeleer en Wilgenhofpark, de volgende stap in een gelijke behandeling van alle inwoners. In dit geval zal men exact hetzelfde betalen per 15 of 30 liter afval dan andere inwoners, die een vuilniszak buiten zetten. De forfaitaire jaarkost valt voortaan uiteraard weg.”
 
Kortom, de investering in ondergrondse afvalcontainers met e-ID technologie moet een aanzienlijke verbetering brengen in het afvalbeheersysteem van Oeverbeemd. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief