Bibliotheek Sint-Pieters-LEEUW start met weggeefkasten

C21

Bibliotheek Sint-Pieters-LEEUW start met weggeefkasten

Weggeefkast_2
 
Op 23 april, niet toevallig Vlaanderenleestdag, lanceert de bibliotheek weggeefkasten met boeken op 3 verschillende locaties in de gemeente. Via de weggeefkasten krijgen boeken die uit de collectie gehaald werden een tweede leven én brengt de bib het lezen dicht bij de inwoners.
 
Elk jaar worden heel wat boeken uit de collectie van de bibliotheek gehaald om plaats te maken voor gloednieuwe titels. Op die manier blijft de collectie actueel en aantrekkelijk. Via de weggeefkasten wil de bib deze afgevoerde boeken een tweede leven geven.
 
“Het concept is simpel,” vertelt Schepen van Bibliotheek An Speeckaert, “zie je een leuk boek in de kast, dan mag je het gratis mee naar huis nemen. Terugbrengen mag, maar hoeft niet.”
 
Op 23 april wordt op 3 locaties met een weggeefkast gestart. Kom je langs in het Huis van het Kind, het buurthuis 1601 of kinderdagverblijf Het Brabbelbos, dan kan je snuisteren in het aanbod en meenemen wat je wil. Ook in de andere gemeentelijke kinderdagverblijven en lokale dienstencentra zal in de toekomst een weggeefkast met boeken voor jong en oud een plekje krijgen.
 
De weggeefkasten brengen boeken dicht bij de mensen, zetten aan tot lezen op plekken waar je het misschien niet meteen verwacht én schenkt de boeken een nieuwe thuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief