Brand in loods in SP LEEUW van heel ver te zien

C21

Brand in loods in SP LEEUW van heel ver te zien

Whatsapp_image_2024-04-25_at_18
Foto's toen de brand onder controle was.
 
Whatsapp_image_2024-04-25_at_18
 
Scherm__afbeelding_2024-04-25_om_21
Foto Brandweerzone West
 

Laatste update
 De brandweer heeft de situatie onder controle. De civiele bescherming heeft metingen uitgevoerd. Alle resultaten blijken negatief te zijn. Dat betekent dat er geen gevaarlijke stoffen zijn gedetecteerd.

Ramen en deuren moeten voorlopig nog dicht blijven.
De gemeentelijke fase wordt om 20 uur opgeheven. De brandweer en de civiele bescherming blijven ter plaatse om de situatie verder af te handelen.
Het is mogelijk dat u in de omgeving kleine brandresten vindt, zoals verbrand isolatiemateriaal. Deze mogen verwijderd worden mits het dragen van handschoenen en met het restafval meegegeven worden.
Dankzij de snelle inzet van alle hulpdiensten kon erger voorkomen worden.
 
Update 18.15 u 

De brandweer heeft de brand in de loods op de Bergensesteenweg nummer 424 onder controle.

Er is nog steeds een belangrijke mate van rookontwikkeling. De rook verspreidt zich richting Anderlecht en omgeving. Daarom roepen we op om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen in die regio.

De uitbater heeft verklaard dat alle aanwezigen de loods hebben kunnen verlaten. Dit kon nog niet bevestigd worden door de brandweer aangezien het gebouw te onstabiel is om te betreden.

De brandweer blust de loods van buiten af. Dit zal nog meerdere uren in beslag nemen.

Voorlopig blijven de Bergensesteenweg en de andere wegen in de nabije omgeving open voor het verkeer, met uitzondering van de J-B Wautersstraat.

 
Start gemeentelijke fase 16.45 uur
Gemeentelijke fase is afgekondigd! Momenteel woedt er een brand in een loods op het bedrijventerrein recht tegenover de Makro-site in de Bergensesteenweg 424. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Aan omwonenden wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. We houden jullie verder op de hoogte wanneer we meer nieuws ontvangen. Wees voorzichtig!
 
Het verhaal 
In Sint-Pieters-Leeuw ontstond een hevig brand in een loods waar auto’s werden ontmanteld. Door de hevigheid van het vuur kon de brandweer de loods niet binnengaan. De medewerkers die in de loods aan de slag waren, werden geëvacueerd. Een persoon moest wel naar het ziekenhuis door het inademen van teveel rook. 
De brand brak uit rond 15.45 uur in een loods waar auto’s worden ontmanteld. Blijkbaar is er iets fout gelopen bij slijpwerken aan een voertuig: daarbij is kennelijk brandstof die nog in een tank zat in brand gevlogen. De uitbater van het bedrijf heeft het vuur eerst nog zelf proberen te blussen, maar dat mocht niet meer baten. 
De brand sloeg over naar het gebouw ernaast, daar ontstond een ontploffing en het gebouw stortte in. Getuigen hoorden veel knallen en toen onze ploegen ter plaatse kwamen, bleek het om een uitslaande brand te gaan. De brand in de Jan Baptist Wautersstraat zorgde voor veel rookontwikkeling die in de wijde omgeving te zien is. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief