De Leeuwse Kunstacademie: van zelf creëren tot het ontdekken van kunstgeschiedenis

C21

De Leeuwse Kunstacademie: van zelf creëren tot het ontdekken van kunstgeschiedenis

Het leven zoals het is in de academie, dat beleef je begin mei vanop de eerste rij. Bezoek de ateliers, volg een workshop of een lezing en ontdek het aanbod van de Leeuwse Kunstacademie.
Donderdag 2 mei organiseert de academie de lezing ‘Humor & Kunst’  in Landhuis de Viron (Joseph Depauwstraat 11 om 20u.). Kunsthistoricus Peter Jonnaert vertelt hoe kunstenaars in het verleden en vandaag humor gebruiken in hun werk. Die humor verschijnt in vele vormen, soms als maatschappijkritiek, soms gewoon als spel. ‘Het is één van de activiteiten die de academie samen met de bibliotheek organiseert. Op deze manier willen we samen een meerwaarde creëren binnen de gemeente’, vertelt directeur Sara Van den Eynde.
‘De Leeuwse Kunstacademie is een inspirerende werkplek én ontmoetingsplaats voor kinderen, jongeren en volwassenen met een hart voor kunst,’ vertelt schepen Marleen De Kegel, ‘Zaterdag 4 mei is iedereen met goesting welkom op de opendeurdag.’ Tussen 11 en 16 uur kunnen geïnteresseerden de ateliers bezoeken en de sfeer opsnuiven. Wie wil krijgt een rondleiding of kan een workshop volgen - van werken met klei of spuitbussen tot het tekenen van een stilleven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief