Vlaanderen Feest Picknick in het Groen StraPatZen LEEUW zorgt voor knallende zomer met topactiviteiten

C21

Vlaanderen Feest Picknick in het Groen StraPatZen LEEUW zorgt voor knallende zomer met topactiviteiten

Zomer_brul_marleendekegel_jandesmeth_horizontaal
 
De Leeuwse zomer? Dat is genieten van begin tot einde, voor jong en al iets ouder, voor de stiltezoeker en het feestbeest. Met veel trots stelt BruL, de vrijetijdswerking van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, een zomers programma voor om ‘u’ tegen te zeggen en duimen en vingers van af te likken.
Programma
Vlaanderen Feest 
Zaterdag 6 juli – 17 uur
Het is een traditie waarmee we de zomervakantie graag op gang trekken: Vlaanderen Feest! Dit gratis muziekfestival ter ere van de Vlaamse feestdag heeft weer knallers van formaat op haar affiche staan. Zo brengt 40/15 unieke covers met een eigentijdse twist en raakt ‘MAKSIM’ de gevoelige snaar met zijn krachtige en emotionele stem. Hits als ‘Dat hadden wij moeten zijn’ en ‘Onder invloed’ zullen zeker de revue passeren. Benieuwd trouwens hoeveel artiesten je in één optreden kan horen? Veel! Vraag dat maar eens aan Guga Baul. Deze meester in stemimitaties loodst je met zijn coverband ‘Radio Guga’ van Bart Peeters naar Elvis Presley, van Fleetwood Mac naar Stromae en van The Black Eyed Peas naar – waarom ook niet – Rammstein. Nog niet uitgefeest? 
DJ Highlight mixt nadien de hipste plaatjes aan elkaar. 
 
Academische zitting Vlaamse Feestdag met gastpreker Marc de Vos 
Zondag 7 juli – 11 uur
Iedereen is welkom voor de academische zitting ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op zondag 7 juli. Als gastspreker verwelkomen we Marc de Vos voor een boeiende lezing over Vlaanderen en zijn positie in de Europese Unie van de 21ste eeuw.
 
Picknick in het groen 
Elke woensdag van 10 juli tot 21 augustus telkens van 11 tot 15 uur
Deze zomer zak je elke woensdag af naar de tuin van het vrijetijdshuis de Viron om samen gezellig te picknicken. Installeer je in de schaduw van de vele bomen en geniet van de zomer, de heerlijke sfeer en je eigen picknick. Strandbloemen maken, een heuse verhalenmachine, zeepkisten maken, de MaakBib, buitenspelen, een theatervoorstelling, kampen bouwen, een EK-loopfietsen, … elke week zorgen we voor een gratis topactiviteit. Volwassenen kunnen meespelen, snuisteren in de tijdschriftenbak of heerlijk ‘pick-nicksen.’ Voor de laatste picknick in het groen op woensdag 21 augustus kan je een heerlijke picknickmand vol lekkers bestellen. 
 
Rozenfestival: open gidsbeurten 
Zondag 28 juli en woensdag 21 augustus – 14 uur
Ook in juli en augustus geniet je nog van het rozenfestival. Kom tijdens de gegidste wandelingen alles te weten over de geschiedenis van het Colomapark en het kasteel en zijn bewoners en natuurlijk ook over de vele rozen in de tuin. Ook de fototentoonstelling in samenwerking met de cursisten van CVO Brussel loopt nog een hele zomer.
 
StraPatZen 
Zaterdag 17 augustus – 16 uur
We hebben er lang naar moeten uitkijken, maar deze zomer is het weer zover! Op zaterdag 17 augustus wordt het centrum van Sint-Pieters-Leeuw omgetoverd tot het tweejaarlijks, bruisend straattheaterfestival: StraPatZen! (Inter)nationaal straattheatertalent zorgt voor een zomers feest voor het hele gezin! Met artiesten als Circumstances, Nicanor de Ella, Simple Cypher en zo veel meer, is het uitkijken naar wat dit talentvol circusgeweld uit de mouw schudt. Kom genieten van circus, foodtrucks, acrobatie en muziek rond de Rink en in het Colomapark of ga zelf aan de slag in één van de installaties. Het wordt weer een fantastische editie. Het wordt weer volop genieten. 
 
Recreatief petanquetoernooi
Zondag 18 augustus – 14 uur
Aah de zomer, de zon … en we moeten niet naar Frankrijk om ons aan een heus petanquetoernooi te wagen, want op zondag 18 augustus kan je gewoon naar het recreatief petanquetoernooi voor tripletten aan het Wildersportcomplex. Stel je topploegje maar samen en schrijf je in! 
 
Muzikale brouwsels 
Elke vrijdag van 23 augustus tot 20 september telkens om 18 uur
Lekkere biertjes, goede artiesten en een gezellig terras: daar draait het om tijdens de muzikale brouwsels. Voor het derde jaar op rij slaan we de handen in elkaar met onze brouwers om jullie de gezelligste zomeravonden van het jaar te bezorgen. We verwelkomen jullie graag in 4Pajot (23/8), Belgoo (30/8), HUBbrouwerij (6/9), Lambiek Fabriek (13/9), Lindemans Satellite Brewery (20/9), telkens vanaf 18 uur voor een swingende avond. 
 
De hele zomer 
Zet je ook deze zomer je speurneus op? Schatten van Vlieg is terug met twee zoektochten! In Vlezenbeek probeer je als dappere piraat de schat terug te vinden die gestolen werd door de vreselijke Krekelpiraat en in de rozentuin van Coloma gaan we op zoek naar een schat tussen zo’n 200.000 rozen! 
 
Zin een fietszoektocht? In samenwerking met de gemeente Lennik loodsen we je in een 45 km lange tocht langsheen de oude sporen van het Land van Gaasbeek terwijl je onderweg vragen oplost en misschien zelfs leuke prijzen wint. 
 
En uiteraard zijn kinderen tussen 3 en 7 jaar ook tijdens de zomermaanden welkom op onze wekelijkse voorleesmomenten in de (zwembad)bib. Vlei je neer en geniet van een wonderlijk verhaal.
 
Je leest het goed, het wordt een boeiende, fantastische zomer met tal van evenementen waarop we hopen jullie allemaal te mogen ontmoeten. Wil je graag een voorproefje van onze Leeuwse zomer? Surf dan naar brulspl.be/leeuwzomert, speel het filmpje af en droom alvast van wat komen gaat. 
 
Alle informatie over deze evenementen vind je op www.brulspl.be. Volg zeker ook onze Facebook- en Instagrampagina via @brulspl zodat je steeds op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief