Bob en Chris uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden gouden huwelijk

C21

Bob en Chris uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden gouden huwelijk

Img_9320
 
Img_9321
 

Bob Droeshout (74)  en Chris Bellemans (73) vierden 50 jaar huwelijk. Hun  verhaal  begon heel cultureel: met het studentenabonnement van 4 maal per jaar in het KVS. Daar ontmoetten ze elkaar. Als 18-jarigen kwamen ze ekaar maar 1 maal om de 14 dagen tegen : Chris zat immers intern in Sint Ursula in Laken en Bob in het Sint-Pieterscollege te Jette. Tijdens zijn studies als sociaal werker en 1 jaar legerdienst gingen ze veelal uit in de Egmontkelder te Brussel.

Na haar studies als onderwijzeres ging Chris eerst bij een research & development van een farmaceutische internationale firma werken maar na 2 jaar vond ze dan toch werk als leerkracht, eerst in het gemeenteonderwijs in Anderlecht en daarna in de Sint-Lutgardisschool in Ganshoren. Bob begon bij een verzekeringsmaatschappij en kon 2-3 jaar later aan de slag als sociaal werker bij het OCMW van Ganshoren. Ze trouwden op 24 jarige leeftijd, woonden een paar jaar in Anderlecht, verhuisden naar Ganshoren. Daar werd zoon Tom geboren. Op 2de kerstdag  van 1981 namen ze hun intrek in hun nieuwbouw in Sint-Pieters-leeuw. Dochter Liesbet werd in Leeuw geboren. Samen doen ze vrijwilligerswerk: Chris als medeoprichtster en draaiende in de speel-o-theek voor gehandicapten van Dilbeek en Bob als secretaris in de oudervereniging van de Nationale Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, nu is dat  Stan geworden.  Het aantal opendeurdagen, dansavonden voor gehandicapten, spaghettifeesten, barbecues en andere feesten in de gehandicaptensector van het Pajottenland, waaraan ze hebben meegeholpen, zijn niet te tellen.
Bob superviseerde heel wat sociaal werkers als verantwoordelijke van de sociale dienst. Hij werd ook verantwoordelijke van de personeelsdienst.  Bob eindigde zijn 35 jarige loopbaan als afdelingschef bij het OCMW en Chris eindigde haar loopbaan als taakleerkracht.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief