Brouwerij Lindemans VLEZENBEEK wint maar liefst vijf medailles bij World Beer Awards 2024

C21

Brouwerij Lindemans VLEZENBEEK wint maar liefst vijf medailles bij World Beer Awards 2024

Scherm__afbeelding_2024-08-08_om_17
 
Woensdagavond werden tijdens de prestigieuze World Beer Awards 2024 in Londen de ‘Country Winners’ bekendgemaakt. Brouwerij Lindemans heeft maar liefst vijf medailles gewonnen, toegekend door een internationale jury die de beste bieren ter wereld beoordeelt. Lindemans Pure Oude Gueuze – gemaakt met 7 jaar oude lambiek – ontving een zilveren medaille, evenals Lindemans Goyck en Lindemans Tarot Noir. Lindemans Oude Kriek Cuvée René en Lindemans Tarot d’Or werden bekroond met een bronzen medaille.
 
Lindemans Pure Oude Gueuze 2017 (7% vol.), de nieuwste parel onder de Lindemans-bieren, werd bekroond met zilver in de categorie ‘Gueuze’. Deze Limited Edition van 12.000 flessen is het resultaat van zeven jaar pure ambacht: oude lambiek gerijpt op eiken foeders, en natuurlijk hergist in de fles. Met zijn diepe goudkleur, sherry-achtige aroma en sprankelend complexe, fris-zurige smaak is dit dé ultieme Gueuze voor ware bierliefhebbers
Lindemans Goyck (5,5% vol.) behaalde zilver in de categorie ‘Sour & Wild Ale’. Dit goudblonde bier verrast met een licht moutig en hoppig karakter, met toetsen van citrus en pompelmoes. De smaak is aangenaam licht en fris, met een mooie balans tussen bitter, zuur en zoet, en eindigt met een zacht bittere, droge afdronk.
Lindemans Tarot Noir (8% vol.) en Lindemans Tarot d’Or (8% vol.) vielen in de prijzen in de ‘Fruit Lambic’-categorie. Deze sterke, alcoholische fruitbieren met een laag suikergehalte en natuurlijke ingrediënten en aroma’s zijn het resultaat van een harmonieuze blend van hoge gistingsbier, lambiek en fruit.
Tarot Noir, bekroond met zilver, heeft een diepe robijnrode kleur en een fruitig karakter met donkere bosvruchten waaronder bosbessen, zwarte bessen en vlierbessen. Tarot d’Or, dat brons behaalde, onthult exotische smaken van mango, limoen en honingmeloen. Beide bieren hebben een aangenaam, fruitig aroma en een evenwichtige, ietwat complexe smaak.
Lindemans Oude Kriek Cuvée René (7% vol.), het meest verfijnde bier binnen het Lindemans-assortiment, won brons in de ‘Kriek’-categorie. Gebrouwen volgens de traditionele methode met de zeldzame Schaarbeekse krieken, heeft dit robijnrode bier een intense geur met nuances van traditionele krieken en amandelen. De smaak is een harmonieuze balans tussen fruitigheid, kruidigheid en de frisse, droge afdronk van lambiek.
 
Dirk en Geert Lindemans, de neven aan het roer van de eeuwenoude familiebrouwerij, zijn trots op de erkenning. “We zijn bijzonder tevreden met deze prijzen, vooral met de erkenning voor onze Pure Oude Gueuze. Deze Gueuze, met zijn complexe en verfijnde smaak die het resultaat is van zeven jaar geduld en ambacht, is een prachtig voorbeeld van onze traditie en ons vakmanschap. We zijn trots om te zien dat onze toewijding door een internationale jury wordt erkend.”
 
De bekroonde Lindemans-bieren zijn zowel in België als in het buitenland verkrijgbaar. U vindt ze in gespecialiseerde drankenhandels, supermarkten, horecagelegenheden en via de Lindemans webshop (www.lindemansshop.com).
 
Over Brouwerij Lindemans
​Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Lindemans groeide uit tot de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij en werd zelfs een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. In 2022 produceerde het Pajotse bedrijf ruim 122.000 hectoliter. Lindemans telt op dit ogenblik 70 medewerkers.
​www.lindemans.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Nicole Billens / Marc Sluys | 08 aug 2024

archief