Francine (Nadine) en Oscar uit SINT-PIETERS-Leeuw vierden hun gouden jubileum

C21

Francine (Nadine) en Oscar uit SINT-PIETERS-Leeuw vierden hun gouden jubileum

Dsc_4402_01__groot_
 
Dsc_4398_01__groot_
 
Dsc_4406_01__groot_
 
Dsc_4408_01__groot_
 
Dsc_4426_01__groot_
 

 Francine (Nadine) en Oscar uit SINT-PIETERS-Leeuw vierden hun gouden jubileum

Francine wordt door iedereen Nadine genoemd en ook haar moeder noemde haar zo ook. 
Nadine Devillé en Oscar Derick ontmoetten elkaar op 22 april 1974 op het bal van de burgemeester. Nadine was daar via een kennis van haar mama, en Oscar was daar als fan van Paula Jong, die daar optrad.
Nadine stond daar te blinken in haar rood kleed en dat vond Oscar wel leuk. Ze maakten die avond kennis met elkaar. De dag erna hadden ze afgesproken aan "de kerk", maar Oscar stond in Elingen te wachten en Nadine in Breedhout. Gelukkig wist de vriendin van Nadine haar te vertellen dat ze verkeerd stond.
Daarna zagen ze elkaar elke dag. 4 maanden later trouwden ze. Op 16 augustus 1974 voor de wet in Gaasbeek en omdat de pastoor van Elingen een vriend van Oscar was, wilden ze diezelfde dag in Elingen trouwen, maar de man lag op sterven op de dag van hun wettelijk huwelijk en daarom werd de trouw voor de kerk een week uitgesteld, op 24 augustus, een zomers warme dag.
Hun gezin groeide met Natacha en 7,5 jaar later met Saskia. Natacha zorgde voor kleinzoon Arne, met wie ze een hele goeie band hebben. 
Nadine werkte op het kadaster en Oscar als gemeentearbeider. Na hun pensioen volgden ze allebei een cursus fotografie. Als lid van verschillende clubs maken ze uitstapjes om foto's te nemen. Nadine bewerkt deze nadien op de computer. Ze volgde hiervoor de cursus Lightroom.
Oscar helpt veel als vrijwilliger in het Negenhof en treedt de laatste jaren ook op als zwarte piet, sinterklaas en/of de kerstman op diverse gelegenheden rond de tijd van december. Beide zijn dan ook goed gekend en graag gezien in de sociale kringen van Sint-Pieters-Leeuw en Halle.
Beide dochters wonen relatief ver van het ouderlijk huis (Natacha in Geraardsbergen, en Saskia in Heist-op-den-Berg). Daarom heeft Nadine het grootste plezier als heel de bende op nieuwjaarsdag bij hen thuis samenkomt om 'pannekes' (gourmet) te eten. Er wordt dan heel wat afgebabbeld en gelachen.
Begin dit jaar kreeg Nadine hartproblemen. Ze was regelmatig in het ziekenhuis, met een laatste opname midden mei in het OLV te Aalst.  Ze verblijft nu in de Bijtjes (Inkendaal voor de revalidatie. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2024
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Nicole Billens / Marc Sluys | 08 aug 2024

archief