Raak VLEZENBEEK zet zich in voor verkeersveiligheid

C21

Raak VLEZENBEEK zet zich in voor verkeersveiligheid

Raak3
 
Raak Vlezenbeek, een levendige gezinsvereniging die buurten en dorpen doet leven, organiseerde op vrijdag 13 september 2024 een reeks activiteiten om de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren.
"De start van het nieuwe schooljaar brengt zoals altijd extra verkeersdrukte met zich mee. Als vereniging met veel ouders en grootouders als leden, voelen wij ons verantwoordelijk om bij te dragen aan een veiliger verkeer voor onze kinderen en kleinkinderen," aldus André Van Lathem, voorzitter van Raak Vlezenbeek.
De activiteiten starten om 9 uur, waarbij kinderen op een verkeersvrije baan kunnen fietsen. Hier worden hindernissen nagebootst, zoals geparkeerde auto’s en grotere voertuigen, om hen bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de Ave-Maria Basisschool en vindt plaats tijdens de schooluren.
Om 16 uur volgt het initiatief ‘Kijk, ik fiets’, waar kinderen op een speelse en veilige manier leren fietsen zonder steunwieltjes. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Sport Vlaanderen.
De dag wordt afgesloten met een infosessie om 17 uur over hoe je je veilig met de (elektrische) fiets in het verkeer kunt begeven. Deze sessie is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen die hun verkeersveiligheid willen verbeteren.
"Deze dag is mogelijk dankzij de samenwerking met de Ave-Maria Basisschool, het gemeentebestuur en de Politie Zennevallei, evenals de steun van enkele lokale bedrijven die hun voertuigen en chauffeurs ter beschikking stellen," voegt André Van Lathem toe. "Samen hopen we niet alleen veiliger te kunnen fietsen, maar ook meer aandacht te vestigen op de kwetsbaarheid van fietsers in het verkeer."
Met deze initiatieven draagt Raak Vlezenbeek graag bij aan een veiligere verkeersomgeving bij de start van het nieuwe schooljaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Nicole Billens / Marc Sluys | 08 aug 2024

archief