Eventuele nieuwe eigenaar Makro-site SPL wijzigt niets aan de plannen

C21

Eventuele nieuwe eigenaar Makro-site SPL wijzigt niets aan de plannen

Makro_2
 
Als gemeentebestuur wisten we dat de Duitse eigenaar Metro Properties een Belgische medevennoot wenste aan te trekken, die de herbestemming van de zes sites, en dus ook deze in Sint-Pieters-Leeuw, lokaal zou begeleiden en verwezenlijken. Dat metro Properties de komende maanden intensieve gesprekken gaat voeren met LCD Real Estate van Willy Naessens is dus geen verrassing. De beslissing of deze deal doorgaat verwachten we tegen einde 2024-begin 2025.
 Jan Desmeth, burgemeester : “In de documentatie van Metro Properties aan potentiële medevennoten is per site omschreven wat de stedenbouwkundige situatie is in de verschillende gemeenten. Metro Properties heeft zelf reeds aangegeven dat er in de markt van retailers geen vraag is om een “2de Shopping Pajot” te realiseren. In die zin zal een eventuele nieuwe mede-eigenaar niets wijzigen aan de herbestemmingsplannen om van de Makro-site een waardevol onderdeel van onze gemeente te maken, dit op onze voorwaarden en binnen economisch realistische grenzen.”
 
Een gemeentelijk uitvoeringsplan (RUP) wordt steeds opgemaakt in functie van het algemeen belang voor een bepaald gebied ongeacht de eigendomsstructuur. Dat is hier ook het geval.
 
Bart Keymolen, schepen van Omgeving : “In maart 2024 hebben we een druk bijgewoonde infoavond georganiseerd, waar we de toekomstvisie voor deze site in grote lijnen uit de doeken hebben gedaan. 25 % ontharden voor blauw-groene zones en de rest ontwikkelen als een hoogwaardige tewerkstellingssite enerzijds en publieke dienstverlening anderzijds. Dat is de richting, die we meegaven en dat verandert nu niet omdat er een Belgische mede-eigenaar instapt. Beide functies veroorzaken trouwens geen hinder voor de ruime buurt en het genereert niet meer mobiliteitsbewegingen dan hetgeen er was ten tijde van de Makro.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Nicole Billens / Marc Sluys | 08 aug 2024

archief