Beleef de kracht en traditie van het Belgisch trekpaard

C21

Beleef de kracht en traditie van het Belgisch trekpaard

20240920_093144
 

 Traditiegetrouw is de laatste zondag van september een hoogdag voor het Belgisch trekpaard in het Colomapark. In de voormiddag start het Vlaams-Brabants Kampioenschap en het Europees Veulenkampioenschap. Vanaf 14 uur is er ook randanimatie voor groot en klein. 

AFVALOPHALING MET TREKPAARD
Vandaag pakken we uit met een originele actie ter promotie van de trekpaardendag: een afvalophaling door een trekpaard. Een knipoog naar het verleden én een vooruitblik op de trekpaardendag!  De zwarte restafvalzakken werden op een vaste route opgehaald: startplaats in de Van Houchestraat richting Rink, om vervolgens via de Pastorijstraat naar de Rooselaerstraat te trekken. Het afval werd nadien bij Amacro afgelost. 
TIEN JAAR EUROPESE VEULENWEDSPTRIJD 
Dit jaar vieren we de tiende editie van het Europees Veulenkampioenschap, een uniek evenement binnen de wereld van trekpaarden. Deelnemers uit heel Europa strijden om de prestigieuze titel, die de commerciële waarde van hun veulens aanzienlijk verhoogt. Ook de internationale jury die onpartijdig oordeelt en de beste veulens vooraan plaatst, wordt erg gewaardeerd. 
De afgelopen tien jaar hebben belangrijke verbeteringen in de fokkerij van Le Trait du Nord (Frankrijk) bijgedragen aan de evolutie van het ras. Dankzij deze wedstrijd worden Vlaams gefokte hengsten steeds vaker geselecteerd om ingezet te worden in Frankrijk, wat bijdraagt aan een significante verbetering van de kwaliteit.
Deze veulenwedstrijd dient als voorbeeld voor de oprichting van een Europees stamboek, waarmee het bestaande genetisch materiaal optimaal kan worden benut. Dit is op korte termijn de redding van het trekpaard omdat inteelt op die manier voorkomen wordt.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Nicole Billens / Marc Sluys | 08 aug 2024

archief