Samenwerkingsovereenkomst rioleringswerken in Pijnbroekstraat en omgeving in LEEUW

C21

Samenwerkingsovereenkomst rioleringswerken in Pijnbroekstraat en omgeving in LEEUW

Logo_leeuw_
Samenwerkingsovereenkomst rioleringswerken in Pijnbroekstraat en omgeving
De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor riolerings- en wegeniswerken in de Pijnbroekstraat en omliggende straten. Deze werken zijn noodzakelijk om de waterkwaliteit in de regio te verbeteren en de algemene zuiveringsgraad van de waterlopen te verhogen.
Gescheiden rioolstelsel voor betere waterzuivering
Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Om vervuiling van de waterlopen aan te pakken, wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Dit stelsel zorgt ervoor dat regenwater en afvalwater apart worden afgevoerd, wat leidt tot een aanzienlijke verbetering van de waterzuivering. Ook de opportuniteit om extra waterberging te realiseren zal een meerwaarde betekenen voor de hele buurt, maar zeker ook voor de lager gelegen wijk Witte  Roos.”
De werken zullen plaatsvinden langs de Pijnbroekstraat, Jan Baptist Cardijnstraat, 
J. Ameysstraat, Hollestraat (Halle) en een deel van de Pepingensesteenweg.
Samenwerking tussen meerdere instanties
Gezien de omvang en het belang van deze werken, is het noodzakelijk dat verschillende instanties samenwerken. Fluvius, de gemeentelijke rioolbeheerder, treedt op als opdrachtgevend bestuur voor de rioleringswerken op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. De gemeente zal ook de bovenbouw van de straten waar de werken plaatsvinden vernieuwen. Farys en de stad Halle zijn verantwoordelijk voor de werken in de Hollestraat en Aquafin zal de collectoren in de Pijnbroekstraat vernieuwen.
Gecoördineerde aanpak voor efficiëntie
Om de werken vlot en efficiënt te laten verlopen, zijn ze samengevoegd tot één gecoördineerd project, waarbij alle betrokken partijen samenwerken. Deze samenwerkingsovereenkomst vormt een belangrijke basis om de infrastructuurwerken in het algemeen belang op elkaar af te stemmen en de overlast voor de inwoners te beperken.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief