SINT-PIETERS-LEEUW - Urbanus en Wim Soutaer planten boompjes

SINT-PIETERS-LEEUW - Urbanus en Wim Soutaer planten boompjes

Ave_mariabasisschool_1_gr
 
Ave_mariabasisschool_1kl
Ave_mariabasisschool_2_kl
Ave_mariabasisschool_2gr
 
Ave_mariabasisschool_3_kl
Ave_mariabasisschool_4_kl
 

De leerlingen van het zesde leerjaar van de Avé-Maria basisschool in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) vonden dat ook zij iets moesten doen rond de klimaatverandering. Zij maakten een project rond de verkoop van boompjes. Urbanus en Wim Soutaer kwamen naar Vlezenbeek om de eerste twee te planten naast de pastorie van Vlezenbeek.

Van bij zijn aankomst wist Urbanus er onmiddellijk met enkele goede opmerkingen er de goede sfeer in te brengen en had hij alle leerlingen van de school op zijn hand.
Urbanus bleek ook een goede boompjesplanter te zijn, want hij merkte dadelijk op dat de gaten die gemaakt werden veel te diep waren. Hij gaf dan vlug aan Wim Soutaer de opdracht er wat aarde in te doen ondertussen hij het boompje vasthield.
 
De leerlingen verkopen niet alleen boompjes maar ook een cd met twee nummertjes. Zij maakten daarvoor milieuvriendelijke teksten op het nummer ‘1, 2, 3 rikketikketik’ van Urbanus en op ‘Allemaal’ van Wim Soutaer.
Beide liedjes werden door alle leerlingen van de school uit volle borst meegezongen.
 
In totaal gaan de zesdejaars zo een 400 bomen verkopen aan 1 euro het stuk. De opbrengst gaat naar een goed doel. Met hun project zijn ze al een drie weken bezig.
 
Waarom werd er gekozen voor boompjes?
Margot Van Der Gucht, leerling van het zesde studiejaar: “Bomen ademen CO2 (koolstofdioxyde) in. De C gebruiken de bomen zelf en de O2 laten ze los en is zuurstof voor de mensen die wij allemaal inademen”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief