PEPINGEN/ LENNIK/ SINT-PIETERS-LEEUW - Feiten

C21

PEPINGEN/ LENNIK/ SINT-PIETERS-LEEUW - Feiten

Politie_heel_goed

 In Sint-Pieters-Leeuw was er een ontploffing in een electriciteitscabine. In Lennik werd er een schaap gestolen en in Pepingen een koe.

SINT-PIETERS-LEEUW: Ontploffing in electriciteitscabine
In Sint-Pieters-Leeuw ontplofte een elektriciteitscabine van een appartementsgebouw langs de Ruisbroeksesteenweg. De explosie gebeurde in een ondergrondse ruimte van het gebouw. Door de overdruk en de kracht vloog de ijzeren deur uit haar kozijn. Brandweer Brussel en Halle kwamen ter plaatse. Het medisch interventieplan werd onmiddellijk afgekondigd.
Alle bewoners van het gebouw werden door de knal gewekt. Na een grondige inspectie van de lokale politie, brandweer en elektriciteitsmaatschappij mochten alle bewoners weer naar hun appartement. De firma Eandis plaatste enige tijd later een voorlopige groep zodat de bewoners terug elektriciteit hadden in hun flat.
Naar de precieze oorzaak van de ontploffing is het voorlopig gissen.
Zaterdagavond omstreeks 23 uur was er een stroomonderbreking in een gedeelte van de wijken Negenmanneken en Zuun. Mogelijk ontstond er overdruk in de elektriciteitscabine in het appartementsgebouw Ruisbroeksesteenweg bij het heropstarten van het systeem.
Er werd niemand gewond en buiten de schade aan de elektriciteitskast en de beschadigde deur is er geen andere schade.
 
 
LENNIK / PEPINGEN: Schaap en koe gestolen
In Lennik in de Baasbergstraat werd een schaap op een weide gestolen. Dit schaap was drie jaar oud. Tijdens de voorbije week werd eveneens te Pepingen in de Palokenstraat een koe op de weide gestolen. Het betrof hier een dikbil van het wit-blauw ras. Vermoedelijk werd deze koe tijdens de nacht gestolen.
Indien iemand inlichtingen heeft betreffende deze diefstallen kan men steeds terecht bij onze diensten op het nummer 054 566 013.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2009
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief