SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe rotonde in Vlezenbeek muzikaal ingewandeld

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe rotonde in Vlezenbeek muzikaal ingewandeld

Editiepajot_spl_rotonde_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_rotonde_2_foto_merckx
 

In Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) werd het verkeersplein Postweg-Pedestraat-Vlezenbeeklaan muzikaal ingewandeld door de fanfare “De Ware Vrienden”, omwonenden en leden van het gemeentebestuur.

Nadat de nutsleidingen de nodige vernieuwingen van zowel het waterleidingsnet als de openbare verlichting werden beëindigd konden midden april 2008 de wegeniswerken aanvangen. Deze werken werden netjes binnen de voorziene termijn uitgevoerd.
 
Het prijskaartje voor deze werken, de rotonde, de doortrekking van het fietspad en aanpassingswerken aan de drempel ter hoogte van de grote kapel, de openbare verlichting en het plaatsen en vernieuwen van de verlichting aan het oud-gemeentehuis en de kerk bedroegen € 560.000 (alle kosten inbegrepen).
 
Schepen van Openbare Werken Martin Schoukens (CD&V): “Deze werken, die kaderen in onze globale aanpak van de verkeersleefbaarheid in Vlezenbeek, werden en worden door eenieder positief ervaren. Van alle werken die ik als schepen bevoegd voor de openbare werken in onze gemeente mocht uitvoeren is dit het eerste grote werk waarvoor ik géén kritiek mocht ontvangen, integendeel vele schouderklopjes heb ik mogen ontvangen, zowel van mijn collega’s in het college, de gemeenteraad, maar ook van de vele weggebruikers die deze herinrichting zeer positief ervaren”
 
Het volgende werk in Vlezenbeek zal de herinrichting zijn van de Smidsestraat en de realisatie van een rotonde aan het ziekenhuis Inkendaal. Het dossier wordt eind deze maand voorgelegd aan de gemeenteraad en als alles normaal verloopt, zullen begin volgend jaar deze werken aanvang nemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief