SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt lokte terug de grote massa

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt lokte terug de grote massa

Editiepajot_spl_jaarmarkt_2_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_jaarmarkt_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_jaarmarkt_2_kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_jaarmarkt_3__kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_jaarmarkt_4_kl_foto_merckx
 

Op 11 november is het traditioneel jaarmarkt in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Als men weet dat er al meer dan 400 voorinschrijvingen zijn kan de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw aanzien worden als de belangrijkste van het Pajottenland.

De jongste jaren kende de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw een permanente groei. Het parcours wordt steeds maar langer worden. Wie nu alles wil zien moet er een wandeling van ruim 3 kilometer voor over hebben. Het parcours werd de voorbije jaren zo verlegd dat het een lus schepte wat het nog aangenamer maakte om rond te lopen. Wat het parcours betreft heeft de jaarmarkt nu zowat zijn hoogtepunt bereikt. Veel meer kan er niet meer uitgebreid worden.
 
De marktkramers stonden rond de Rink van de Rooselaarstraat tot aan de Pepingsesteenweg
De Leeuwse verenigingen die zich voorstelden en ook een centje wilden verdienen voor hun clubkas werden dit jaar verzameld op de grote parking van het gemeentehuis. Daar waren er ook voor de eerste maal kermisattracties en een groot podium voor enkele optredens en kon men naar afgeleide honden kijken. Onder de luifel van het gemeentehuis was er een kinderrommelmarkt. In het gemeentehuis zelf was er de tentoonstelling van Leeuwart, die ook nog tijdens het komende weekeinde kan bezocht worden.
 
Wat de dieren betrof, waren er dit jaar geen runderen te bewonderen. De oorzaak hiervan was de geringe belangstelling de vorige jaren.
 
Ondanks een pendeldienst die de bezoekers van de parking van de Macro naar het centrum van Leeuw brachten, stonden er kilometers ver in alle straten geparkeerde wagens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief