SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon voor Rainbouw4kids bracht 6.210 euro op

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon voor Rainbouw4kids bracht 6.210 euro op

Editiepajot_spl_marathon_1_gr_foto_merckx
Katrien Vermeersch mocht een cheque van 6.210 euro in ontvangst nemen. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_spl_marathon_1_kl__foto_merckx
Jean-Baptist Roosemont was de oudste deelnemer. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_spl_marathon_2_kl__foto_merckx
De familie Vincke zwommen de meeste kilometers. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_spl_marathon_2_gr_foto_merckx
De ploeg van Rainbow4kids. (Foto Felix Merckx)
 

De jaarlijkse 24 uren zwemmarathon van Sint-Pieters-Leeuw bracht dit jaar 6.210 euro op. De cheque werd in ontvangst genomen door Katrien Vermeersch, de oprichtster van Rainbow4kids. Het doel van Rainbow4kids was in Kenia een school bouwen, didactisch en pedagogisch materiaal ter beschikking stellen, leerkrachten actief begeleiden, een groentetuin aanleggen met de kinderen en gratis rijst en bonen leveren, zodat de kinderen er de kans krijgen om minstens één maaltijd per dag te eten. In al deze opdrachten zijn ze tot nu toe geslaagd.

Steeds meer blijkt dat occasionele bezoekers van ver afzakken naar de Leeuwse zwemmarathon om voor het goede doel lengtes te trekken. De Leeuwse zwemmarathon is blijkbaar ver over de gemeentelijke grenzen bekend. Dit jaar mocht men zelfs leden van een zwemclub uit Wevelgem verwelkomen.
 
De 24 uren verliepen gestadig tot wanneer de leden van zwemclub De Waterleeuwen zaterdagmorgen het water indoken.
Gelukkig waren een aantal leden ook bereid te helpen met tellen van lengtes. De tellers zaten even met de handen in het haar.
 
In totaal kwamen er 569 zwemmers naar de 24 uren zwemmarathon. Zij zwommen in totaal 1.297,90 kilometer. Voor de fondsen zorgden een 70-tal sponsors.
 
WINNAARS 
Voor de eerste maal in 22 jaar dat de zwemmarathon wordt georganiseerd zijn drie leden van hetzelfde gezin, nI. vader en twee zonen de trotse winnaars van de zwemmarathon 2009
Kevin Vincke (l6jaar) zwom 35,100 kilometer; papa Dirk Vincke zwom 32 kilometer en de 12-jarige Sven Vincke zwom 28 kilometer
 
De oudste deelnemer was traditiegetrouw de 89-jarige Jean-Baptist Roosemont.
 
BIJKOMENDE KLAS
Katrien Vermeersch, de oprichtster van Rainbow4kids kon al heel concreet vertellen waarvoor het geld zal gebruikt worden.
“Het schooltje, dat dankzij toedoen van deze vzw in Ukunda Kenya reeds werd gebouwd, is al aan uitbreiding toe. Er zal een kleuterklasje worden bijgebouwd. Bedoeling is dat het in januari 2010 reeds zal gebouwd zijn” aldus een overgelukkige Katrien Vermeersch.
 
Dankzij de sportieve inzet van 569 zwemmers, de bereidwillige medewerking van vrijwilligers en collega’s van verschillende gemeentelijke diensten konden we dit evenement succesvol afgerond worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief