SINT-PIETERS-LEEUW - Inbrekers verkiezen appartementsgebouwen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Inbrekers verkiezen appartementsgebouwen

Editiepajot_politie_logo_klein100

In het kader van de actieplannen “diefstallen in gebouwen’ werd door commissaris Van Den bergh Gino afdelingshoofd interventie het initiatief genomen om op voorafbepaalde tijdstippen vaste controlepunten aan te doen langsheen de belangrijkste invalswegen.

De voorbije nacht was dit eveneens het geval. Tussen 03.30 uur en 04.00 uur merkte de interventieploeg twee voertuigen op die aan een ongewoon trage snelheid de Brusselbaan opreden komende vanuit de richting Anderlecht. Het ging om een witte bestelwagen en een personenwagen Audi. Beide voertuigen waren voorzien van Nederlandse nummerplaten. Op het ogenblik dat onze inspecteurs de personenwagen wilden controleren, vluchtten beide inzittenden, de aanpalende velden in. Ondanks versterkte zoekacties konden deze personen niet meer gevat worden.
 
Het voertuig zelf wordt door het gerechtelijke labo grondig gecontroleerd op sporen. In de personenwagen werd inbrekersmateriaal aangetroffen.
 
In onze zone werd vastgesteld dat de diefstallen in gebouwen zich verplaatsen van woningen naar appartementsgebouwen. De daders trachten met een list in de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw te geraken om van hieruit in te breken in de private woonruimten.
 
De politie van Leeuw raadt daarom de appartementsbewoners aan om de gemeenschappelijke ingangsdeur enkel te openen voor bekenden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief