SINT-PIETERS-LEEUW – Woning brandde volledig uit, bewoners gered

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Woning brandde volledig uit, bewoners gered

Leeuw_brand_lentelaan
De woning brandde volledig uit. - Foto Marc Sluys
 
Leeuw_lentelaan_brand
Foto Marc Sluys

De Brusselse brandweer werd vrijdagnacht opgeroepen voor een woningbrand aan de Lentelaan 14 in Sint-Pieters-Leeuw. De woning brandde volledig uit. Ook in de aanpalende woning is er schade. Gelukkig kon iedereen de woning verlaten.

De man was bij vrienden en kwam net thuis toen zijn huis aan het branden was. Hij haastte zich naar binnen en kon zijn 38-jarige vrouw van op de bovenverdieping naar beneden halen. Ze konden beiden de woning tijdig verlaten. Buiten op de straat was het wachten op de komst van de brandweer. Ondertussen zagen ze hun huis in de vlammen opgaan. De hond en de kat bleven net als bijna alle persoonlijke spullen in de brand.

Ook bij de buurvrouw is er heel wat schade. Deze vrouw van midden in de tachtig werd gewekt toen haar woning al helemaal onder de rook zat.

De buurt van de anders heel rustige Lentelaan werd tijdens de nacht opgeschrikt. “Het was een zware nacht om mee te maken en wat overblijft is niet mooi om te zien. Mijn moeder woont net naast de brand en men kwam bij mij bellen om ons te verwittigen. Ik kon mijn moeder evacueren. Terwijl ik naar het huis liep sloegen de vlammen uit de woning bij de buren. Ik kon de buurman nog vragen om zijn wagen te verplaatsen voor de komst van de brandweer. We hebben mama uit het huis gehaald en toen is de politie aangekomen, gevolgd door de brandweer. Het was wel verschrikkelijk. Gelukkig is iedereen uit het huis geraakt. Het huis aan het nummer 14 brandde volledig uit en de bewoners konden enkel een doosje met foto’s redden. Bij mijn moeder is er schade aan de koepels, de ramen en de rolluiken achteraan. Het is pas nu dat we beseffen wat er gebeurde en welk geluk we vannacht hadden omdat iedereen gered is.”, vertelt een buurvrouw. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief