SINT-PIETERS-LEEUW - Eerstesteenlegging nieuwe woonzorgcentrum met dienstencentrum

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Eerstesteenlegging nieuwe woonzorgcentrum met dienstencentrum

Editiepajot_spl_eerste_steen_1_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_eerste_steen_2_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Minister Jo Vandeurzen legde in Sint-Pieters-Leeuw de eerste steen van het nieuwe woonzorgcentrum van het OCMW.

Het woonzorgcentrum (WZC), dat in  de Jan Vanderstraetenstraat 273 in Zuun, Sint-Pieters-Leeuw komt, krijgt de naam “Zilverlinde”. Het biedt plaats aan 112 bewoners (105 kamers voor permanent verblijf en 7 voor kortverblijf). In hetzelfde complex zal ook een nieuw lokaal dienstencentrum worden ondergebracht. Dit wordt “LDC Meander” gedoopt.
 
Ruim 10 jaar was het OCMW bezig met de voorbereidingen van de bouw van een nieuw rusthuis. Op 30 april 2009 kregen de gemeente en het OCMW de bouwvergunning in de bus. De aannemer kreeg meteen de opdracht om de werken te starten op 2 juni 2009.
Het totale kostenplaatje bedraagt voorlopig 16.000.000 euro. Als de timing verder wordt gerespecteerd zou het project eind februari 2011 klaar moeten zijn.
 
Ondertussen werd de communicatie met de buurtbewoners opgestart. Zij kregen, net als andere geïnteresseerden, de kans om in te tekenen op een nieuwsbrief. Zij die reageerden, kregen intussen al enkele keren informatie over de vorderingen op het terrein.
 
OCMW-voorzitter Roland Meulemans: “De studiebureaus kregen de opdracht om van dit gebouw een mix te maken van gezelligheid en hedendaags comfort. Veel aandacht werd besteed aan de lichtinval, ruimte en sfeer. Deze werden in harmonie gebracht met de laatste technische uitrustingen eigen aan dergelijke gebouwen”.
 
De centrale as van het gebouw omvat 4 ruime leefzones waar alle diensten aanwezig zijn en van waaruit men naar alle kamers van de verdieping kan.
Verder wordt er rekening gehouden met het groene karakter van de streek. De inplanting van het gebouw past perfect binnen deze omgeving. Tussen de bestaande woningen en de nieuwbouw is een groene bufferzone voorzien.
 
Roland Meulemans: “Nu hopen dat het nieuwe gebouw snel uit de grond verrijst. Want er is nood aan. Het huidige rusthuis Wilgenhof is verouderd en niet meer aangepast aan de normen en behoeften van vandaag. Met de bouw van dit nieuwe woonzorgcentrum willen het OCMW en de gemeente hierop alvast een antwoord bieden. Ook hopen we hiermee het probleem van de bestaande wachtlijsten op te lossen.
Eveneens kunnen de successen van onze dienstencentra dan verder gezet worden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief